9 неща, за които нито една жена не трябва да се извинява

жена забавно
Снимка: iStock

1. Не се извинявайте за тялото, което имате – няма идеали за красота. Няма и такива неща като „слаб“ или „дебел“, има само „аз се чувствам добре“.

Ако искате да промените нещо по външния си вид, първо се замислете дали го правите, защото самите вие наистина го искате, или се опитвате да се харесате на някого.

2. Не се извинявайте за външния си вид – най-големият проблем на жените е, че не могат да приемат комплименти. Сякаш винаги се чувстват длъжни да се оправдаят затова, че изглеждат добре.

Не казвайте, че блузата ви е стара, не казвайте, че ви лъжат, като са ви казали, че сте красива или че не е вярно, когато някой ви е нарекъл „секси“. Усмихнете се и благодарете, а след това заслужено се почувствайте горди със себе си.

жена живот
Снимка: Thinkstock

3. Не се извинявайте за мнението си – няма по-лошо от човек без мнение и от такъв, който не го изразява.

Старайте се да не обидите някого с думите си, но в никакъв случай не си премълчавайте това, което мислите.

4. Не се извинявайте, че не сте обвързани – понякога може да е изключително потискащо да нямаш партньор, но не позволявайте на никого (особено на родителите ви) да упражнява натиск, да ви разпитва или съжалява.

Вие сте уникална личност и никой не трябва да ви преценява спрямо личния ви живот.

жена живот
Снимка: Thinkstock

5. Не се извинявайте, че сте обвързани – Понякога хората, дори приятелите, не могат да се зарадват на щастието на другите и сякаш търсят пукнатини в него, за да ги използват като доказателство, че не всичко е толкова хубаво.

Радвайте се на всичко добро, което ви се случва, а ако някой не може да го прави заедно с вас, значи не заслужава място в живота ви.

6. Не се извинявайте, че искате или не искате партньор – всяка жена сама може да прецени кога е готова за връзка и кога не, и е нейно право да упражни своето желание и воля.

Не бъдете подвластни на натиск и съвети от рода на „това ще е добре за теб“ или „така е редно“, вие сами можете да прецените по-добре.

7. Не се извинявайте, ако сте в лошо настроение – няма как да сме усмихнати 24 часа, 7 дена в седмицата, няма как винаги да сте заредени с енергия и позитивизъм. Имате право на своето минорно настроение.

жена живот
Снимка: Thinkstock

8. Не се извинявайте за амбициите си – без значение дали искате да бъдете домакиня или кариеристка, ваше право е да се борите за мечтите си. Не позволявайте някой друг да дава насока в живота ви и да ви отказва от вашите желания. Гонете ги докрай.

9. Не се извинявайте, че правите или не правите секс – вашето тяло, вашите чувства, вашите желания – вие решавате.

Никой няма право да ви съди, а вие самите не трябва да се водите от мнение на приятелки, съвети и препоръки кое е нормално и кое не. Със сигурност можете да прецените най-добре това, спрямо себе си.

10 привилегии да бъдеш жена

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти