6 начина да ви запомнят още при първата среща

6 начина да ви запомнят още при първата среща
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Евгения Калканджиева, 6-тата по красота в света, сподели в едно свое интервю, че една от причините да е на шесто място, е че е успяла да направи впечатление на журито.

Как? Закъсняла за репетиция, неволно, но това се оказало начинът да изпъкне сред всичките над 120 кандидатки.

Като добавим и историята със загубената рокля, успехът сякаш е бил предопределен. Не че красотата не е важна, но знаете – оценява се присъствието, не само външният вид.

Така „работят“ и отношенията между хората и в ежедневна ситуация, не само на конкурса Мис Свят.

Ако искате да ви запомнят, трябва да изпъкнете над тълпата.

Когато се борите с още 300 души за позиция в една фирма или искате да създадете трайни връзки с нови хора, имате нужда от тези шест съвета, 

Говорете

Да стоите и да се усмихвате красиво не е достатъчно. Не се страхувайте да питате, да разказвате, да се интересувате от това, което човекът срещу вас говори.

Иначе ще сте като част от интериора.

Изразете лично мнение

Повечето хора избягват да изказват личното си мнение, особено когато е различно от това на останалите в групата, защото „не е възпитано да се спори“.

Да, да се спори агресивно не е възпитано, но да изразиш собственото си мнение, особено ако то е различно, е начинът да бъдете забелязани.

Хората запомнят крайностите, не „златната среда“.

Бъдете малко особени

Малко особени и винаги в положителен аспект. Това е задължително. Най-лесно е да дадете неочаквани отговори на обичайните въпроси „Как сте днес“, „С какво се занимавате“.

Не е нужно да се правите нарочно на интересни, просто вмъкнете детайл от ежедневието си „След като успях да стигна до тук само за 45 минути, мога да се похваля, че съм добре“.

Излъчвайте увереност

Никакво свиване в ъгъла, кръстосване на ръце пред гърдите и гледане в пода. Жестикулирайте уверено, гледайте събеседника в очите, покажете на всички, че се чувствате добре в кожата си.

Накарайте събеседника да се чувства добре

Спомнете си онази мисъл „Хората няма да запомнят какво сте казали или направили, ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват“.

Направете комплимент, конкретен – за презентацията, за избора на рокля, за успехите на събеседника си и бъдете спокойни, че човекът отсреща ще ви запомни.

Но бъдете искрени и не прекалявайте с хвалебствията, започва да звучи изкуствено.

Бъдете активен слушател

Хората обичат да разказват историите си, но още повече обичат да бъдат изслушвани.

Така че отделете на събеседника си цялото си внимание, задавайте допълнителни въпроси и правете коментари.Така ще покажете, че в този миг за вас няма нищо по-важно от неговия разказ. А това прави добро впечатление.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти