5 романтични и вълнуващи книги, които трябва да прочетете тази пролет

жена книга
Снимка: Istock

Вяра Иванова

Щом си отворила тази статия, значи си любителка на книгите и си в търсене на нещо ново за четене. Сега искам да се настаниш внимателно и да си представиш следната гледка - навън грее слънце, ти седиш на шезлонг някъде сред зелена тревичка, птичките пеят, въздухът мирише на пролет и на люляци, а ти държиш в ръката си нова увлекателна книга и четеш на спокойствие.

Това не е никакъв мираж, а нещо, което може да се случи в действителност. Най-важната съставка за този идеално звучащ ден, е хубавата книга!

Ето защо днес съм се заела с приятната мисия да ти препоръчам цели 5 нови заглавия с дъх на пролет, които трябва да прочетеш през този сезон. 

Още по-специалното е, че приятелите ни от Ozone.bg ви дават специален КОД за 10% отстъпка за всяка една от книгите в тази статия! Просто трябва да въведете код: edna в специалното поле в КОШНИЦАТА и след това да завършите поръчката си. Отстъпката ще се отрази веднага в крайната сума на поръчката ви. По-подробно описание за начина на поръчка и въвеждане на кода, ще откриете в края на статията.

"Жени в слънчева светлина" на Франсис Мейс

книга
Снимка: ozone.bg

Кит Рейн е писателка, която живее в Тоскана и работи по биографията на своя близка приятелка - сложна и завладяваща личност със силно въздействие върху живота ѝ. В един късен следобед Кит наблюдава шумното пристигане на три американки, които се настаняват в съседната вила.

Джулия, Камил и Сюзан се радват на спонтанното си приятелство. Децата им вече са самостоятелни и вместо да се отдадат на скучен и самотен живот като повечето техни връстнички, поемат в неочаквана посока. Трите наемат красива каменна къща в малкото италианско градче за цяла година. Въпреки че не познават чуждата страна, приключенският им дух ще вдъхне на всяка от тях кураж, вкус към живота и непоколебимо желание да изявят най-доброто от себе си.

С помощта и приятелството на Кит трите ще се впуснат в италианския начин на живот, отдавайки се на отдавна забравени страсти.

А резултатите ще бъдат поразителни.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

 

"Неуверена" (Ларк Коув 1) на Девни Пери

книга
Снимка: ozone.bg

Тиа Ландри винаги е знаела мястото си в обществото. То е някъде над контейнера за смет, в който майка ѝ я е изхвърлила като бебе, но и много под нивото на хората с неограничени възможности.

Затова, когато богат и харизматичен мъж проявява интерес към нея, тя не се заблуждава от мисълта, че техните взаимоотношения ще продължат повече от една нощ. Няколко седмици по-късно Тиа осъзнава, че е трябвало да го попита за телефонния му номер. Или поне за фамилното му име... И се примирява, че едва ли ще го види отново.

Докато един ден, години по-късно, Лоугън Кендрик не се появява изненадващо в живота ѝ и не преобръща всичко с главата надолу. Този път тя няма да направи същата грешка и ще се бори да го задържи, но не заради себе си...

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

 

"Шато край реката" на Клое Дювал

книга
Снимка: ozone.bg

Февруари 1900 г., Ла Рошел

Така ми се иска да мога да напиша на тези страници в дневника си, че ус¬пях да стигна навреме и че като ме видя на кея, Тома скочи от кора¬ба на мига, за да ме притисне в обятията си. И че се обяснихме и всички недоразумения се разсеяха. А после се оженихме и имахме много деца. Но животът, уви!, не е роман.

Изпуснах кораба. Изпуснах го само за ня¬колко минути. Когато стигнах до кея, крещейки като луда къде е корабът за Ню Йорк, той вече бе напуснал пристанището, града и Франция и отнасяше Тома  към другия край на света.

В наши дни, Шандьоние на река Виен

Американката Александра Доусън открива избледняла снимка на своята прапрабаба Габриел, с която много си приличат.

Фотографията е направена преди повече от сто години във френски замък. Фирмата, за която работи Александра, възнамерява да създаде клон във Франция за производство на местни вина. Младата жена заминава в командировка със задачата да проучи условията, но и с намерението да открие миналото на своя род, което я отвежда в очарователното провинциално градче Шандьоние, разположено насред долината на Лоара. Тук неустоимо я привличат и многобройните дюкянчета за книги по протежение на кейовете на реката, и малкият каменен мост, и старата тепавица, и лозята наоколо, и  рушащото се шато, което разпознава от снимката. Въпреки че настоящият му собственик мосю Сарказъм я посреща враждебно и се държи арогантно (а е толкова привлекателен!), тя решава да остане, за да помогне за спасяването на замъка и да продължи проучванията на родословието си. Така попада на дневника на Габриел.

Алекс е пленена от красивата любовна история на Габриел и Тома и от силата на чувствата им. И продължава да си задава въпроса какво се е случило с тях и дали и тя някога ще изпита страст, подобна на тяхната…

Роман за две жени – смели и решителни, готови да се борят с цената на всичко за любовта си. И за техните вълнуващи истории, които опияняват като хубавото френско вино.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

 

"Споделеният апартамент" на Бет О‘Лиъри

книга
Снимка: ozone.bg

Може ли истинската любов да разцъфне при най-необичайни обстоятелства?

Тифи Мур и Леон Туоми имат проблеми, които трябва да бъдат разрешени, и то бързо. Зарязана от приятеля си, Тифи спешно се нуждае от ново жилище. Но с минимална заплата в малко издателство, вероятността да попадне на приличен апартамент с нисък наем в Лондон клони към нулата. 

Леон работи нощем в хоспис и спестява пари, за да плаща на адвоката, когото е наел да помогне на несправедливо осъдения му брат. 

Решението на техните проблеми? Да споделят едно легло… Приятелите им мислят, че са луди, но според тях това е перфектното решение – Леон ще обитава едностайния апартамент, докато Тифи е на работа през деня, а тя ще използва жилището през останалото време.

Когато необичайната уговорка между двамата става реалност, те започват да общуват помежду си чрез бележки, които си оставят из целия апартамент. Докато един ден съвсем неочаквано се срещат…

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

 

"Винаги" на Сара Джио

книга
Снимка: ozone.bg

Кайли не може да повярва на късмета си. Има успешна кариера като журналистка и е сгодена за перфектен във всяко отношение мъж. Дори тайничко оприличава Райън на Чаровния принц, излязъл от филм на Дисни. След романтична вечеря на свещи в шикозен ресторант тя подава остатъците от храната им на бездомник. И тогава светът й се преобръща, защото в него разпознава любовта на живота си.

Когато Кайли среща Кейд преди десет години, привличането между тях е непреодолимо. След един скандал обаче той изчезва и Кайли е съкрушена.

Сега той няма нищо общо с магнетичния и талантлив човек, който е бил. С него се е случило нещо ужасно, което не само го е изхвърлило на улицата, но и е нанесло поражения на ума и паметта му. През следващите седмици Кайли помага на Кейд да си върне поне част от предишния живот.

И докато се грижи за него, а спомените от общото им минало постоянно изникват, тя ясно осъзнава, че трябва да реши с кого иска да остане завинаги.

КУПИ Я ТУК С ОТСТЪПКА >>>

Ето и подробни инструкции за покупката с отстъпка:

1) Изберете си някоя от книгите по-долу и кликнете върху надписа С код за намаление edna получавате 10% отстъпка >>>, за да се озовете в сайта на Ozone.

2) След като вече сте намирате в онлайн магазина Ozone, натиснете бутон Купи(както ви показваме тук).

3) Сега натиснете бутон Виж кошницата (който се появява тук).

4) След това въведете в полето код за отстъпка edna и натиснете бутона ✓ до него (изглежда ето така).

5) Отстъпката вече е направена и остава да завършите поръчката (ето по този начин), като си направите и регистрация в сайта на Ozone.

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти", в който ще откриете интересни промоционални книги, специално селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти