Създадено за Лактакеър

5 неща, без които не тръгвам на път

5 неща, без които не тръгвам на път
Снимка: iStock

Лятната ваканция идва, идва, ето я, почти е започнала, и всички сме толкова развълнувани и щастливи, че нямаме търпение да се метнем в колата/самолета/влака, и да отпрашим към безгрижието!

Но момент, има някои дребни подробности, за които е добре да напомним преди дългоочакваното пътуване – за да бъде то максимално лежерно, приятно и безпроблемно.

В следващите редове ще опишем 5-те най-важни неща, които не трябва да пропускате в багажа си. Препоръките са изпитани (къде болезнено, къде – не чак толкова) и със сигурност ще ви бъдат от помощ, когато довечера застанете над сака си и объркано започнете да гледате купчините дрехи, аксесоари, документи и козметика, чудейки се кое откъде да подхванете.

И така, започваме!

1. Козметика против изгаряне и насекоми. Всички си мислим, че вече не изгаряме като едно време, и освен това нали ходим с къси ръкави от април месец, то просто няма как да изгорим на плажа! Това не е вярно – на плажа се изгаря буквално за 15 минути, и миг невнимание може да ни коства няколко скъпоценни дни от понякога единствената ни лятна почивка. Затова – инвестирайте в качествени (!) продукти против изгаряне – както за тяло, така и за лице. Не правете компромис с качеството – съмнителни флакони, купени от някоя квартално магазинче със стоки за 1 лев, може да ви навлече още повече неприятности (алергични реакции и т.н.). Продуктите против комари и други гадинки също са задължителен аксесоар при пътуване през лятото – без значение дали отивате на планина или море. И въобще, превенцията винаги е доказвала, че е по-добрата защита. Хвърляйте флаконите в сака и продължаваме нататък.

g
Снимка: iStock

2. Дрехи, които НАИСТИНА ще носите. Стига с това мъкнене на цели катуни от рокли, панталони, които може би ще сложим (а всъщност – едва ли), тази блуза, която взимате вече 4 години подред и никога не обличате. Направете си няколко комплекта с облекла, които могат да се комбинират и помежду си, и това е – хем ще имате различни варианти за всяка вечер, хем няма да мъкнете като шерпи.

g
Снимка: iStock

3. Документи. Това е особено валидно, ако пътувате в чужбина и особено – с деца. Едни от най-неприятните изживявания по време на път са тези, свързани с връщане от границата, защото сте забравили паспорта на детето или по-лошо – не сте видели, че е изтекъл, или най-лошото – НЕ СТЕ ЗНАЕЛИ, че на детето му е необходим паспорт (и за такива случаи сме чували). Така че, още сега проверете паспортите, валидността им, акта за раждане на детето, както и декларацията за извеждане на дете извън граница, ако сте разведени родители, за да не стават скандали и да се стига до... айде, няма да казваме до разводи, но до тежки клетви за раздяла.

g
Снимка: iStock

4. Препарати против диария и стомашни проблеми. Почти няма човек на земята, който да не е хващал поне един път стомашен вирус по време на лятна почивка. Не че искаме да предизвикваме съдбата, но, както по-горе казахме, превенцията е най-добрата защита. Обзаведете се с една-две опаковки специализирани пробиотици, които имат категорично действие срещу чревните вируси и биха спасили ваканцията ви. Лактакеър Стоп е чудесен избор, защото атакува причинителите на диария и ви помага да се справите с диарията по естествен начин, без да подтиска перисталтиката и да задържате вредните бактерии и токсини. Освен полезните тиндализирани бактерии и Sacch. Boulardii, Лактакеър Стоп съдържа и магнезий, който поддържа електролитния баланс и намалява умората и изтощението. Можете спокойно да го ползвате семейно, защото е подходящ за възрастни и деца над 6-месечна възраст. Повече за действието му можете да прочетете тук.

g
Снимка: iStock

5. Книги, музика и друг тип забавления. Вярно е, че отивате на почивка и това само по себе си е достатъчно забавно и готино, но все пак ще имате по 24 часа без работа (надяваме се!) и все в някой от тях може да ви се прииска да се изтегнете някъде на сянка и да прочетете някоя книга. Или пък да я изслушате на телефона си. Или пък просто да си поръчате един коктейл, да си сложите очилата и да си пуснете музика в ушите. Въобще – помислете за онези малки неща, които ще направят почивката ви още по-приятна и отпускаща. Ако обичате да играете  табла – вземете я. Ако са карти – и тях вземете. Без значение кое е онова нещо, което ви отпуска и разсейва - стига да е лесно за пренасяне, вземете го. По-добре да е у вас, отколкото да страдате по него в продължение на 10 дни. Да, ако ще да са две куки за плетене и започнатият преди 4 месеца шал. Кой е казал, че не може да се плете зимен шал на плажа?

g
Снимка: Edna.bg

Кликнете ТУК, за да отворите списъка

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти