5 начина да повишиш самоувереността си още сега

5 начина да повишиш самоувереността си още сега
Снимка: Thinkstock

Самоувереността е качество, чрез което всеки един от нас си поставя оценка, но за съжаление много често то се бърка с арогантност. Разликата между двете е в намеренията на човека. Арогантността е свързана с омаловажаването на чуждите способности или с огорчение.

Но самоувереността е нещо, което „играе“ с нашите собствени способности и е насочено от нас към нас.

Ако искаш да бъдеш успешна, вярвай във собственото си аз и работи над това да придобиеш повече. Независимо дали става дума за нова работа или за трудна ситуация, в която си поставена, самоувереността е това, което може да те постави там, където искаш да си.

Там, където искаш да бъдеш и занапред. Защото самоувереността може да се види и усети от хората около теб.

Ако загубиш увереност в себе си, много лесно това може да навреди на много аспекти от живота ти. Именно това е моментът, в който започваш да поставяш под въпрос възможностите си и дали си струва всичко това усилията ти.

И защото ние знаем какво е да се бориш понякога с ниска самооценка и липсва на вяра в себе си, решихме да ти дадем тези няколко изпитани съвета, които ние решихме да последваме и променихме светогледа си чрез тях.

Знай на какво си способна

Първо и най-важно нещо е да знаеш какви качества притежаваш и какво можеш да предложиш. Започни с това да направих списък на уменията си и ги оценявай спрямо това, което другите притежават. 

Ако пък все още смяташ, че ти липсват качествата, които ще ти помогнат да се отличиш сред тълпата, има две неща, които можеш да направиш, за да прогониш чувството на несигурност. Можеш или да работиш над своите слаби черти, или да се фокусираш над силните си страни. 

Забрави за миналите провали 

Ако си имала редица грешки в миналото, се увери, че си си научила урока вместо да подлагаш под съмнение способностите си. От там можеш да станеш по-добра версия на себе си във всички аспекти. Така ще имаш смелостта да опиташ отново и да си готова за новите възможности пред теб. 

Облечи се убийствено

Питала ли си се защо в корпоративния свят всички са облечени официално? Може би си се чудила защо лекарите имат задъжително своята бяла престилка дори извън консултации или операции? Това е, защото това въздейства на психиката. 

Ако се чувстваш, че ти липсва самоувереност, промени малко начина си на обличане за конкретния ден и ще видиш моменталната разлика. Ако се чудите какво да облечете, просто погледнете набързо в интернет - там има много добри предложения. 

Промени заобикалящата те среда

По същата причина, по която децата, отраснали с родители, които ги подкрепят успяват, така и ти можеш да промениш бъдещето си, ако имаш правилната заобикаляща те среда. 

Ако живееш в токсична обстановка, съвсем лесно можеш да се подхлъзнеш и да паднеш. И дори по-лошо - да останеш там. Ако имаш приятели, които поставят под въпрос твоите мечти и планове, може би е по-добре да преосмислиш тези приятелства и да се обградиш с хора, които мислят като теб и те подкрепят. 

Живей здравословен живот

Доказано е, че начинът на живот предопределя емоционалното ни състояние. Колкото по-здравословно живеем, толкова по-щастливи сме ние. Ако не си доволна или си затруднена от своето тяло по някакъв начин или имаш няколко килограма отгоре, ти предлагам да започнеш да работиш над себе си и да ги свалиш. 

Да, знам, че да се каже е много по-лесно, отколкото да се направи, но с малки стъпки можеш да достигнеш правилната заветна цел. Не защото тялото ти ще изглежда по-добре заради някакви абсурдни социални стандарти. А защото, повярвай ми, ти ще се чувстваш добре и ще преоткриеш себе си. И увереността си. 

Дори и да изглежда така, че липсата на самоувереност е нещо, което "играе" срещу теб и е постоянно присъстваща в живота ти, тя не е постоянна величина. Подлежи на промяна и ако успееш да се вгледаш в себе си, ще можеш да промениш начина, по който се виждаш и още по-важно - начина, по който другите те виждат. 

Още няколко интересни неща, които да прочетеш:

Внимавай, не съм Edna. Много сме!

Как да развиете женствеността си

Какво притежава жената, за която мъжете са готови на всичко?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти