4-те тайни на китайците за спестяване на пари

Всеки знае, че китайците са една от нациите с най-висока финансова култура. Това ги прави специалисти в нещо, което не се отдава лесно на всеки - спестяването на пари. 

В основата на китайския акцент върху спестяването на пари лежи дълбоко вкоренено културно значение, което се придава на финансовия успех.

В Китай парите са високо ценени не само като средство за придобиване на материални притежания, но и като символ на просперитет и сигурност. 

Този начин на мислене е внушил на китайския народ силна мотивация да спестява за бъдещето и да създаде стабилна финансова основа.

Ако сте от хората с широки пръсти и ви е трудно да заделите пари, то тези 4 китайски тайни за спестяване ще са ви от голяма полза.

1. Устояване на привлекателността на луксозните стоки

Китайските потребители разбират разликата между желания и нужди. Като устояват на изкушението да се отдадат на екстравагантни покупки, те насочват ресурсите си към дългосрочна финансова сигурност.

2. Живот в определни рамки

Китайците практикуват пестеливост, като живеят с малък процент от доходите си. Те водят скромен начин на живот и избягват ненужните разходи, което им позволява да спестяват повече за бъдещето.

3. Образованието като инвестиция

Китайските родители отдават голямо значение на това да осигурят на децата си качествено образование. Те гледат на образованието като на инвестиция в бъдещия успех на детето си и заради това отделят значителна част от спестяванията си за такси за учебни заведения, учебници и курсове.

жена пари
Снимка: iStock

4. Изграждане на "предпазна мрежа"

Китайците дават приоритет на изграждането на "предпазна мрежа" или средства, заделени с цел да защитят себе си и своите близки по време на неочаквани финансови затруднения. Това включва наличието на фонд за спешни случаи и спестяване за непредвидени медицински разходи.

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти