20 години магия: На какво ни научи вълшебният свят на "Хари Потър"

20 години магия: На какво ни научи вълшебният свят на "Хари Потър"
Снимка: netinfo

Вяра Иванова

Неусетно първата книга от поредицата за приключенията на Хари Потър навърши 20 години. 20 години! Без да преувеличавам ще кажа, че "Хари Потър и Философският камък" бе книгата, която накара цяло поколение деца да започне да чете, да обикне литературата и фентъзито и да порасне малко по-добро, отговорно и човечно.

Защото "Хари Потър" не е просто попкултурен феномен. Героите му се превърнаха в част от семействата ни, а четенето на книгите в един вид посвещение в сайт на тайни, вълшебства и красиви емоции.

Снимка: netinfo

Още помня колко ми беше трудно да сричам имената на героите в първата книга, защото бях малка и се учех да чета. Помня как след това всяка година за Коледа излизаше от печат новата книга за Хари, Хърмаяни и Рон, подаряваха ми я, аз сядах на дивана и не ставах от там, докато не я погълна от корица до корица.

Помня тъгата, с която затворих последната страница. Почувствах се сякаш съм загубила приятел. Почувствах, че съм пораснала, също като героите от поредицата.

Снимка: netinfo

Днес, в чест на "Хари Потър" и всичко, което Джоан Роулинг ни даде, искаме да ви припомним най-красивите и истински цитати от книгите.

Ако не сте се докоснали до магията на "Хари Потър" - никога не е късно! Всеки има нужда от частица вълшебство в живота си...

Към галерията с цитатите >>>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти