10 въпроса, с които ще блеснете на интервюто за работа

Интервютата за работа се развиват според някои общоприети правила, но в действителност всяка подобна среща си има своята атмосфера. А понякога не са изключени и някои (приятни или не) изненади.

И все пак има нещо, което е сигурно – опитните интервюиращи със сигурност ще попитат дали вие имате въпроси към тях. Затова освен с добре написана автобиография и представителен външен вид, е добре да се подготвите и с подходящите въпроси.

Така ще покажете на потенциалните работодатели, че изпитвате истински интерес към тяхната компания и сте готови да станете част от нея.

Преди да пристъпите към конкретните въпроси, експертите съветва да вземете предвид, че не само съдържанието им е от значение. Фактори като начина, по който граматически сте построили изреченията си, както и тона и изражението ви силно влияят на впечатлението, което ще създадете.

Вместо да използвате общ език, задайте въпросите така, сякаш се отнасят конкретно за вас. Например вместо „Как изглежда един типичен работен ден?“, попитайте „Как би изглеждал един типичен работен ден за мен на тази позиция?“.

Така ще покажете, че умеете да се видите в тази роля и ще помогнете на интервюиращия да ви види по същия начин. Според Джон Лийс, автор на книгата „Как да си намериш работата, която обичаш“, това е „страхотен психологически трик“, защото „веднага щом ви визуализират как вършите работата, мениджърите ще запомнят този образ“.

Освен това според правилата за водене на продуктивен разговор е добре да избягвате затворени въпроси, които изискват само отговор „да“ или „не“. Ако все пак няма как да избегнете такъв, се уверете, че имате и допълнителен въпрос, с който да не оставите отговора да увисне във въздуха.

Не на последно място е и съветът да не се съсредоточавате само върху това какво и как казвате, а да изслушвате внимателно отговорите, които получавате. Не забравяйте, че интервюто за работа служи не само да бъдете одобрени от дадена компания, но и вие да си направите необходимите изводи дали бихте се обвързали професионално с нея.

А ето ги и въпросите, с които ще спечелите потенциалните си работодатели по време на интервю:

10 въпроса, с които ще блеснете на интервю за работа

 

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти