"Ти си всичко друго, но не и обикновена жена": 10 докосващи душата цитата от "Мостовете на Медисън"

мостовете на медисън
Снимка: imdb

Излезлият през 1995 г. "Мостовете на Медисън" е един от онези филми, които те връхлитат, опустошават душата ти с палитра от красиви и тъжни чувства и след това те оставят дълго да мислиш за тях, пазейки ги в някое кътче на съзнанието ти. 

Робърт и Франческа, героите на Клинт Ийстууд и Мерил Стрийп, създават една от най-запомнящите се и вълнуващи любовни истории, разигравани някога на големия екран. 

Действието се развива през 60-те и филмът разказва за спонтанната четиридневна връзка на фермерска жена от щата Айова и пътуващ фотограф.  Мимолетната им връзка ражда много истини за човешките копнежи, стремежа към искрения повик на сърцето, задължението към семейството и съжалението.

Днес сме събрали малък букет от най-добрите според нас фрази от филма, базиран на литературното произведение на автора Уолър Робърт Джеймс и режисиран от Клинт Ийстууд:

Робърт: Този вид сигурност идва само веднъж в живота.

Робърт: Старите мечти бяха добри мечти. Не се случиха, но се радвам, че ги имах.

Робърт: Не искам да имам нужда от теб, защото не мога да те имам.

Франческа: Ти не разбираш. Не схващаш ли? Когато една жена направи избора да се омъжи и да има деца, от една страна това е ново начало, а от друга страна животът ѝ спира. Започваш да градиш един нов живот със задължения, създаваш дом. Ставаш майка, съпруга и се застояваш на едно място, за да може децата ти да имат свободата да се движат. А когато те пораснат и напуснат дома, отнасят всички тези задължения със себе си. И тогава ти искаш да се движиш свободно както преди, но вече не си спомняш как, какво може да те развълнува, защото отдавна никой не те е питал. Дори ти самата. Никога през живота си не си мислила, че любов като тази може да ти се случи...

мостовете на медисън
Снимка: imdb

Франческа: Не мога да накарам цял един живот да изчезне, за да започна нов. Всичко, което мога да направя, е да се опитам да задържа и двама ни някъде вътре в мен. Трябва да ми помогнеш.

Робърт: Нещата се променят. Винаги го правят, това е част от природата. Повечето хора се страхуват от промяната, но ако гледаш на нея като на нещо, на което винаги можеш да разчиташ, тогава тя може да бъде утеха.

Робърт: Мислиш ли, че това, което се случи с нас, се случва на всеки? Това, което чувстваме един към друг? Едва сме... едва сме двама отделни души сега. Някои хора цял живот търсят това и никога не го намират. Други дори не мислят, че съществува.

мостовете на медисън
Снимка: imdb

Робърт: Когато си помисля защо правя снимки, причината, която мога да измисля е, че просто изглежда съм си проправял път натук. В момента изглежда, че всичко, което съм направил в живота си, е за да си проправя път към теб.

Робърт: Не се заблуждавай, Франческа. Ти си всичко друго, но не и обикновена жена.

Робърт: Ако искаш да спра, кажи ми сега.

Франческа: Никой не те моли за това.

мостовете на медисън
Снимка: imdb

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти