„1 час на ден” - предизвикателството, което ще промени живота ви

жена природа
Снимка: Istock

Какво правите с живота си, когато се окаже, че имат час свободно време? Работите, проверявате си мейлите, пишете си с някой, миете чиниите от снощи, планирате утрешния зает ден?

С живота, който водим, рядко ни остава време за качествена почивка, постоянно сме под стрес, стараем се да бъдем продуктивни и си мислим, че времето, което прекарваме със самите себе, е изгубено.

Често забравяме, че всъщност ние сме най-ценното, което притежаваме в този живот и постоянно трябва да се стараем да се усъвършенстваме , да се учим, да намираме малко време за нашите собствени желания.

И тук идва на помощ едночасовото предизвикателство, което трябва да изпълнявате всеки ден. То е създадено от Бенджамин Франклин, който е живял цял живот според тази философия. Всеки ден е отделял по 1 час, за да прави нещо различно и смислено, което му помага да израсне като човек, да се развива и да се чувства по-добре.

Всеки ден трябва да си задавате следния въпрос: „Какво добро дело ще сторя днес за себе си?” Винаги трябва да намирате отговор на този въпрос и да се стараете да направите нещо хубаво лично за себе си.

На ден ви се дават по 24 часа, които трябва да оползотворите, често не точно както ви се иска. Ето защо е важно да отделите само един час от тези 24, за да правите това, което е на сърцето ви.

Прочетете някоя хубава книга, отидете на тренировка, танцувайте, започнете да учите нов език, нарисувайте нещо, напишете стих, поговорете по телефона с някой близък, който не сте чували отдавна. Този един час е ваш и само вие можете да решите как да го прекарате, но най-важното е да решите да си го подарите и да осъзнаете, че имате нужда от него.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти