Стресът при жените отблъсква мъжете

прегръдка гушкане любов връзка двойка мъж жена
Снимка: iStock

Ако сте под постоянен стрес и носите това чувство като значка на честта върху ревера си, бъдете сигурна, че това няма да ви помогне в любовния живот. Напротив, по този начин само може да отблъснете любимия мъж от себе си.

И не си мислете, че това е заради факта, че сте вечно прегърбена над бюрото или в кухнята, че си гризете ноктите от отчаяние или защото постоянно се опитвате да потушите стреса с цигара или бутилка вино в ръка. ( Въпреки че нито едно от изброените неща няма да ви помогне в борбата с натрупаното напрежение.)

Не, вашият партньор може би ще бъде отблъснат от следите от преживения стрес върху лицето ви. Според ново проучване, стресът прави ужасни неща с лицето на жената или казано направо – кара го да изглежда грозно в очите на мъжа.

Изследователите установили, че мъжете, на които били предложени снимки на различни жени, оценили като най-неатрактивни онези дами, чиито нива на хормона на стреса кортизол са били най-високи.

Според авторите на изследването, минали проучвания показват, че привлекателността е пряко свързана с общите нива на здраве и плодородие, което хората са способни да откриват само като се погледнат един друг.

Според тези стандарти, актрисата Гуинет Полтроу, която бе провъзгласена от списание "Пийпъл" ("People") за най-красивата жена на 2013 г., е идеалът за жена – красива външно и майка на две деца.

Изследователите също така изтъкват факта, че се очаква жените с най-високи нива на антитела ( признак за силна имунна система)  да се “класират” сред  най-горещите и предпочитаните. Това обаче е далеч от истината.

Вместо това, мъжете предпочитат жени, които са по-млади от тях и не са нито много слаби, нито с повече излишно тегло. Но нима имаме нужда от научно изследване, за да се убедим в  това?

Според изследователите, обяснението е просто -  по-младите жени с едно добро ниво на мазнините в тялото биха могли да родят повече здрави деца. Когато една жена често е подложена на стрес, тя обикновено е или с наднормено тегло или е прекалено слаба. Това веднага може да се прецени от ответния пол и дамата да бъде пренебрегната или отхвърлена, колкото и добър човек да е тя.

Ето защо е важно да се игнорира стресът, доколкото е възможно. Все пак всички житейски преживявания и тревоги се отразяват неминуемо и върху лицето, и върху фигурата ни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти