Как да разберете дали сте стресирани в работата

Как да разберете дали сте стресирани в работата
Снимка: Thinkstock

Малко стрес на работното място може и да помага на хората, но съвсем не е здравословно да работиш под постоянен стрес. Това е преценката на Джоан Кингсли, терапевт, който е посветил 25 г. на изследване на психологията на работното място, съобщи в. „Индипендънт“.

Кингсли е съавтор на книгата „Свободна от страх организация: Жизненоважни прозрения на неврологията за трансформиране на вашата бизнес култура“.

Тя стигнала до заключението, че има осем признака за това, че изпитвате стрес на работното място и дава съвети какво можете да направите по въпроса.

„Трябва да мислите какъв вид личност сте и дали обикновено сте под стрес. Например, аз работя добре под напрежение.

Ако имам краен срок, работя най-добре, когато крайният срок наближава. Някои хора трябва да планират по-напред във времето", каза Кингсли.

Тя допълва, че известна доза стрес е част от нормалния живот, но да чувстваш страх, или гняв в хода на работното време е сигурен знак, че сте прекалено стресиран.

Други признаци на тгова състояние са: изпитване на паника; неспособност за концентрация; чувството, че не можеш да се справиш; изпитване на трудност в конкретен момент; усещане за претовареност; пресъхване на устата; получаване на присвиване в стомаха; повишаване на пулса.

Според Кингсли ако някои от тези симптоми са налице продължително време, това може да означава повишаване на риска от вдигане на кръвното налягане, инфаркт или спад на имунната система, което може да доведе до други заболявания като грип или настинка.

Избягването на стреса е много просто и включва взимане на повече почивки.

Според експертката не трябва да се работи повече от 90 мин. наведнъж.

Доказано било, че мозъкът не може да се концентрира за повече време, така че след като изтече час и половина, трябва да бъде направена почивка. В противен случай човек няма да функционира добре.

Кингсли призовава организациите да подкрепят усилията за намаляване на стреса сред техните служители. Според нея едно е да имате нужда от почивка, но когато работодателите не подкрепят това, може да се стигне до по-висок стрес.

А във видеото можете да разберете как да се справим със стреса чрез малко по-нетрадиционни методи:

Прочетете още:

Как да престанем да се храним емоционално

От какво зависи здравето на щитовидната жлеза?

Тялото ни сигнализира, че страда

Срещу стрес – оцветявайте!

Дали не страдате от синдрома на прегряване?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти