Как да подчертаем лицето с нов цвят на косата

Как да подчертаем лицето с нов цвят на косата
Снимка: iStock/Getty Images

Мария Николова

Случвало ли ви се е ваша приятелка да направи съвсем малка промяна във визията на косата си, а в същото време да изглежда по-зашеметяващо и бляскаво отвсякога?

Всъщност понякога вместо да мислим какви ли не начини да разнообразим начина, по който изглеждаме, е достатъчно просто да се доверим на най-старата, но пък затова ефективна хитрина: смяната на цвета на косата.

Това е най-лесният и в същото време изгоден вариант да подчертаем красотата на лицето си, както и да заредим сетивата си ударна доза самочувствие, ако напоследък не сме се чувствали достатъчно атрактивни и привлекателни.

Ето и кои са най-добрите начини мисията ни „нова визия“ да бъде успешна и да оставя всички хора около нас в захлас по прическата ни:

Изсветлете или потъмнете косата си с няколко нюанса

Ако отдавна имате нужда от промяна на цвета на косата, но не се решавате на кардинална стъпка, съвсем спокойно можете да я изсветлите или потъмните с няколко ноанса. Дори не е необходимо да използвате боя за коса с амоняк. Най-добре заложете на безамонячна боя за коса, която след третиране на косъма няма да го изтощи и увреди, а ще го направи бляскав, подхранен и сияен.

Ако косата ви е кестенява, съвсем спокойно можете да ѝ предадете по-светъл лешников вид, или да вплетете тъмен абаносов акцент в плътността ѝ.

коса жена
Снимка: Istock

Направете си омбре

Макар някои стилисти да твърдят, че омбрето вече не е на мода – не можете да отречете, че русите кичури, започващи от средната част на косата, остават тренд, който отива и на къса, и на дълга коса, и на права, и на чуплива... и наистина стои разкошно, когато прическата е оформена със сешоар и кръгла четка. А най-хубавото е, че можете да си го направите лесно и сами вкъщи: козметични марки предлагат комплекти боя за коса, специално предназначени за направа на омбре.

Омбрето вече има безброй разновидности: като започнем от омбре от червен или дори розов или тюркоазен цвят, и стигнем до преобърнато омбре – с коса руса в корените и преливаща в по-тъмни нюанси към връхчетата на косъма.

Опитайте балеаж

Кичури „целуната от слънцето“, „бронди“... ще срещнете техниката за изсветляване на косата балеаж с много имена, но в най-общи линии тя представлява игра с цветовете на косата, която изглежда максимално естествено. Под формата на кичури се преплитат няколко близки един до друг нюанси на русото, а ефектът е една гъста, бляска, плътна, здрава грива.

Прическата, направена чрез балеаж, също има много разновидности, а най-хубавото при нея е, че не е капризна, не изисква постоянна поддръжка и можем да я освежаваме, когато сами прецените.

коса сух шампоан
Снимка: Unsplash

Рязка промяна: Катранено черно, платинено русо, маково червено

Ако сте от жените, които обичат да живеят смело, с размах, то трябва да опитате да направите Edna рязка промяна с косата си. По неписано правило – ако някоя дама смени цвета на прическата, предстоят още множество нови хубави събития в живота ѝ, за които тя едва ли подозира.

Затова ако сте брюнетка – защо не заложите на страстно червено или дръзко русо, а ако сте блондинка – на авантюристично черен цвят?

Знаете ли, че боядисването на косата, вкъщи или при фризьор, е Edna от най-приятните и непринудени анти-стрес терапии, които ни зареждат с увереност и себеуважение.

А какво по-хубаво от това резултатът от Edna такъв лесен „козметичен сеанс“ да е двоен: страхотна нова прическа и повишаване на самочувствието!

Прочетете още:

Как да успеете с боядисването на косата вкъщи

Врагът на косата е в леглото ви

6 неправилни начина за нанасяне на продуктите за коса

Снимка: Thinkstock

Правилните маски за поддържане цвета на боядисаната коса

Боядисаната коса изисква специални грижи

Грижа за боядисаната коса

Не пропускайте новите статии в рубриката "Мода и козметика", като се абонирате за нашия седмичен бюлетин ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти