Жените сте виновни! Винаги и за всичко.

Жените сте виновни! Винаги и за всичко.
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Всички жени заслужавате да ви се каже право в очите – виновни сте за всичко!

Не ме разбирайте погрешно: това в случая не е обвинение, а по-скоро признание.

Виновни сте за това, че заради вас има незаменим празничен уют в домовете, за които се грижите. Виновни сте за пълната с любов атмосфера в същите тези домове, както и за щастливите усмивки по лицата на хората, които ви заобикалят. За красивата коледна украса, на която биха завидели и най-признатите световни дизайнери.

Нужно ли е да споменавам и невероятните домашно приготвени празнични ястия, които са достойни да се конкурират с храната в изисканите гурме ресторанти? Дали изобщо могат да се конкурират, имайки предвид любовта и вниманието, което жената влага при приготвянето и поднасянето на гозбите си? Да, виновни сте и за това.

След като заговорих за храна, няма как да не ви обвиня и за божествените коледни курабийки, за които дечицата не спират да мислят цяла година преди това. Да, виновни сте, уважаеми дами!

Виновни сте и за спокойствието, което всеки намира, щом е покрай вас. Вие правите така, че сякаш по магически начин всичко в дома е организирано и подредено. Ако не сте вие, а се разчита на мъжете да се грижат за домакинство, то най-вероятно няма да наричаме мястото, в което живеем, с красивата семейна дума „дом”, а ще му казвате  апокалиптично „димящ кратер”.

Виновни сте за това, че мъжете трябва да похарчат всичките си пари, за да ви купят най-хубавите подаръци за празниците, защото знаят, че вие заслужавате само най-доброто. Заслужавате да получите двеста процента повече от това, което давате, но за съжаление получавате по малко от два, защото никой мъж не може да се мери с вас, когато става въпрос за себеотдаване.

Виновни сте също, че мъжете ревнуват. Как да не ви ревнуват, като сте толкова красиви? Красиви сте сутрин, когато се събуждате и се усмихвате. Красиви сте през деня, когато сладкодумно говорите и кокетничите. Красиви сте вечер, когато сте сред хората в най-красивата си рокля, която подчертава божествените ви форми. Как очаквате мъжете да не ви ревнуват, дори и от полъха на вятъра, който има късмета да гали кожата и да разрошва косите ви? Мъжете се побъркват от ревност. Вие сте виновни.

Виновни сте също, че заради вас господата заприличаха на жени. Научиха какво е цвят праскова, охра, каки, лимонена целувка и магнолия. Научиха ги, защото ви обичат и искат да винаги да ви разбират, когато говорите, а не да стига до спорове, които обикновено губят, когато проблемът е в комуникацията помежду ви. Никой мъж не трябва да знае подобни наименования на цветове, защото това е противопоставяне срещу природата, за което жените са виновни.

Виновни сте, че мъжете прекарват толкова време във фитнеса. Правят го единствено цел да станат по-силни в областта на бицепсите, за да имат сили да ви носят цял живот на ръце. И ще го направят с удоволствие.

Да, виновни сте за абсолютно всичко от изброеното. Но пък в момента са светли празници и по християнски бихме ви простили всичко. Нещо повече – мъжете ще споделим терзанията ви, като в знак на съпричастност също ще изпитаме вина – най-вече червени и бели вина. Задължителни домашни, за да дадем и ние своя принос към семейния уют в дома.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Промоция, госпожи, промоция!

Мъжете никога не казват какви жени харесват

Жените са разкрити: искат онова с трите букви

Най-сетне! Женската логика е разкрита

Какъв е идеалният мъж според мъжете

Колко ти струва да разплачеш момиче

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти