Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно?

Защо интелигентните хора се влюбват по-трудно?
Снимка: Weheartit

Любовта не винаги е лесна за разбиране, дори и когато става въпрос за собствените ти чувства. Тя е сред най-сложните емоции и доста хора са се опитали да си я обяснят през вековете. Днес ви предлагаме една интригуваща гледна точка , която може би ще ви помогне да видите обикновените неща от нова гледна точка.

А въпросът е защо хората с висок интелект намират любовта по-трудно и не могат толкова лесно да се отдадат на връзка с друго човешко същество?

Причините са няколко:

Анализират чувствата - своите и чуждите

Тези хора са брилянтни в събирането на информация и в правенето на изводи - това е както предимство, така и недостатък, защото ги прави по-предпазливи, мнителни и готови за бягство, когато усетят проблем.

Имат нужда от повече време

Мозъкът им никога не спира да работи и измисля какви ли не сценарии в главите им. Ето защо интелигентните хора имат нужда от много повече време, за да се открият пред някой и да осъзная, че всяка връзка е малък риск. Ето защо те често изглеждат хладни и не толкова привързани.

Мислят за миналото

Това е огромен подводен камък при тези хора. Те постоянно мислят за минали събития, помнят какво и как се е объркало, сравняват и се страхуват от повторения. Подсъзнателно се страхуват да не преживеят отново мъката от предната връзка.

Сами са по собствен избор

Това си е факт. Умните хора виждат ясно, че могат да са щастливи само със себе си и нямат нужда от някой до себе си, за да се чувстват завършени. Повечето интелигентни хора не са сами, защото така се е случило, а защото така са пожелали.

Прочетете още:

Ако имате поне една от тези черти, то вие сте по-умни от повечето хора

Разлики между истинската и токсичната любов

Голямата любов не съществува

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент