Защо е по-добре да простим изневяра?

Защо е по-добре да простим изневяра?
Снимка: Thinkstock

Всяка жена си мечтае да бъде единствена в живота на мъжа си,  да бъде вечно обичана и ценена.

Когато в момент на криза в отношенията, жената заподозре мъжа си в изневяра, това нерядко има разрушителни резултати.

Често това, от което жените най-много се страхуват, се оказва плод на тяхното въображение: че старата приятелка, с която съпругът е излязъл миналата седмица наистина е просто приятелка; колежката, която е звъннала изненадващо, наистина е имала проблем с компютъра, както и фактът, че мъжът поздравява и се усмихва мило на други жени в офиса означава просто, че е възпитан и любезен.

Ревността води само до стрес и разруха и за двамата партньори.

Нека не забравяме, че всеки има нужда от лично пространство извън връзката.

Ако изневярата вече е факт, най-важното е да се запази общуването между двамата партньори.

Независимо, че моментът е напрегнат, те трябва да си изяснят всички причини и следствия от ситуацията и да запазят пълно спокойствие. Крясъците и скандалите не довеждат до нищо добро, особено ако децата стават свидетели на това.

Понякога няма причина за изневярата. Тя се случва в момент на слабост и никой не е виновен за това. Изневяратане означава, че партньорът ви не ви обича.

Много жени се самообвиняват за случилото се и си мислят, че не правят достатъчно секс с партньора си, или вечно са кисели, или не са достатъчно красиви. Други започват да кроят разрушителни планове за отмъщение.

Природно заложено в мъжете е да търсят сексуални отношения с повече партньорки.

Още повече, за да имаме стабилна връзка, трябва да обичаме човека до себе си такъв, какъвто е и да приемем факта, че такива неща просто се случват.

Няма съвършени хора и перфектни ситуации. Ако питаме нашите майки и баби, те със сигурност ще потвърдят, че и те са минавали през подобни събития, но са ги преодолели заедно като всеки друг проблем.

Не е разумно да твърдим, че той „никога не би направил подобно нещо“, а вместо това да подходим към ситуацията с разбиране и да му кажем. „Аз ти вярвам и знам, че те е грижа за мен. Приемам ситуацията такава, каквато е и знам, че ще я преодолеем заедно.“

Вярно е, че мъжете и жените са различни в много отношения, но нека поне веднъж се поставим на мястото на развеселения съпруг, който си говори със старите приятели: “Да спиш с една и съща жена цял живот е като да ядеш цял живот само картофи. Все понякога ще ти се прияде и месо.“

Трябва да сме честни със себе си и да си признаем, че и ние неведнъж сме си се представяли в приятна ситуация с бивши гаджета, някой хубав колега или дори известен актьор.

Ако чистосърдечно се поставим на мястото на другия и спрем да съдим, това много по-лесно би оправило отношенията ни.

Това не означава, че трябва да се впуснем в любовна авантюра в първия удобен момент.

Би било добра идея ако проучим за различни сексуални практики, които ни дават адреналина от сексуалните отношения с повече от един партньор, но не ни отнемат сигурността и спокойствието от нашата връзка.

Автор: Ирина Митева

Прочетете още:

Из фантазиите на мъжа ми

Изневярата през лятото криела риск... от влюбване

Какво кара жената да изневери?

Женската изневяра повишава потентността на мъжа?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти