За мъжката "романтика"

За мъжката "романтика"
Снимка: netinfo

Тодор Капитанов

Според жените българинът все още не се е научил как да се отнася с тях. Може би, защото единственият начин за повечето мъже да накарат дамата до тях да се почувства като истинска жена е, когато си свалят ризата и помолят половинката им да я изглади.

А как да се научи правилното отношение?

Когато приятелки споделят подобни примери, започват да се смеят на глупостта на силния пол, защото видиш ли те нищо не разбирали от романтика. Така с едно нескрито пренебрежение и чувство на превъзходство продължават да се присмиват на мъжката наивност.

Ще се изненадате да разберете, че това надсмиване си е чиста проба самоирония. Жените не осъзнават как се присмиват на това, на което са научили мъжете си да виждат в тях.

Пример за това е как преди време всяка от вас се е радвала, щом любимият човек с последните си пет лева ви купува цвете, а по-късно с тези пет лева, по ваше нареждане, е купил прах за пране и пакет тоалетна хартия, а да не говорим, че е не е взел точно тези, които сте му казали.

Подобни примери показват дефицита в отношенията между очаквания и реалност сред представителите на женското съсловие, а защо не и на мъжкото.

Някои веднага биха възразили, че тези недоразумания са единични случаи и биха се избегнали чрез повече говорене за самите проблеми и чрез опити за промяна на някои черти от характера и на двамата партньоти. Но пък това решение за мъжете се превръща в своеобразен параграф 22.

Така е, защото историята учи, че никой не може да вземе думата от жена, а и промените в женския характер не водят до кардинални промени в действята й, защото жена, проявяваща твърд характер, замеря мъжа с ютия, тиган, чинии и пр., а тази с мек характер го замерят с пантофи, възглавници и плюшените играчки (подарени от него, когато е бил романтичен).

Излиза, че когато искаш от мъж романтика, получаваш романтика във всяко негово действие насочно към любимата. Когато искаш от него спретнати дрехи и чист дом, то получаваш само неадекватни опити за спретнати дрехи и чист дом.

Изводът е, че ако искате отношения, изпълнени с любов и нежност, то не занимавайте мъжете с домакинска работа и битови проблеми, защото така те губят своето романтично вдъхновение и притокът им на кръв се пренасочва към горната глава, с която не ги бива много да мислят.

И, мили дами, вече не се учудвайте ако мъж шепти настоятелно в ухото ви "тоалетна", "мивка", "чорапи", "боклук"- той просто отговаря на палавите ви настоявания да говори мръсни думи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти