За и против една от най-срамните теми в секса

g
Снимка: iStock

Откакто порното се наложи все по-трайно в съзнанието ни през последните две десетилетия, някак започнахме да вярваме, че в сексуалния акт няма забранени и извратени неща. 

И колкото и да твърдят всички, че сексът бил двустранно удоволствие, порно индустрията някак все обръща по-голямо внимание върху задоволяването на мъжките фантазии, отколкото на женските. Оралната любов, аналният секс, гълтането на семенната течност и всички останали по-нестандартни изпълнения в сексуалните отношения вече се считат за най-нормалното нещо на света и от нас, жените, се очаква всичко да ни харесва, да ни е любимо и да го приемаме и правим с лекота всеки път.

Едно от нещата, за което много двойки стигат до двупосочни мнения, е именно гълтането на спермата след като мъжът еякулира. Мъжете жадуват за това, но на нас, дамите, невинаги ни е по вкуса.

Това създава конфликти в двойката, затова в днешния материал ще ви дадем съвети спрямо всяка една от гледните точки:

g
Снимка: iStock

Защо жените обичат гълтането?

Дали е уместно да използваме точно думичката "обичат", не е съвсем ясно, защото не е и сигурно какви чувства влага една жена, когато поглъща семенната течност на партньора си.

Някои представителки на нежния пол твърдят, че този акт ги възбужда, но статистиката сочи, че нищожен процент от жените обичат гълтането. 

Това обаче съвсем не означава, че не си падат по оралната любов.

В повечето случаи, дори жената да не харесва съвсем вкуса на семенната течност, обича да доставя удоволствие на мъжа до себе си и чрез гълтането показва любовта си към своя партньор.

И макар учените да твърдят, че спермата даже е полезна за женското здраве, и че предпазва от рак на гърдата, със сигурност онези, които получават всеки път 100% удоволствие от поглъщането на спермата, са именно мъжете, за които гледката как жената е в подчинена позиция, е невероятна. 

Снимка: Thinkstock

Защо жените не обичат гълтането?

Не всички жени обаче приемат идеята за поглъщането на семенната течност добре. Някои се отвращават, а други имат алергия към съставките ѝ. Истината е, че всяко човешко тяло произвежда секрети - и мъжкото, и женското, но това не е довод този секрет да бъде опитван.

Поглъщането на семенната течност действа по различен начин на всяка една жена - при някои нейният негативен ефект се проявява в болки и спазми в стомаха, за други има и по-дълготрайни последици като обриви по тялото до няколко дни след приемът ѝ.

Не всички могат да оценят поглъщането на спермата като положителен акт на любов, а го категоризират като едностранен акт на задоволяване – мъжете се наслаждават на еякулацията и гледката на жена, която поглъща спермата им, коленичеща пред тях, докато за жената удоволствие няма.

Снимка: Thinkstock

Нека не пропускаме и факта, че поглъщането на сперма може да бъде заразно, ако мъжът е носител на СПИН, гонорея, сифилис, херпес, хламидия или друго венерическо заболяване. 

Затова независимо дали това е сред "любимите ни специалитети" в секс менюто, или не, ако го правим - трябва да имаме пълно доверие на партньора си. Желателно е този интимен акт на еротика да се случва само с постоянен приятел, за който сме сигурни, че не може да ни зарази с половопредавана болест.

А всичко останало е въпрос на нагласа и желание. Помнете, че никой мъж не може да ни кара и убеждава в нещо, което не ни харесва и не ни е приятно да правим. Много жени признават, че в живота си са имали партньори, с които не са се чувствали комфортно, когато са поглъщали семенната течност, и едновременно са имали приятели, с които им е било приятно да го правят.

Затова правилният отговор на въпроса "За или против поглъщането на семенната течност?" е точно този: както го почувствате според човека до вас и разбира се, само ако сте сигурни, че и двамата сте напълно здрави.

10 ужасни мита за секса

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти