Това е вълшебният въпрос, който слага край на всеки спор с партньора

двойка
Снимка: Unsplash

Изглежда, че един прост въпрос може незабавно да сложи край на почти всеки спор, в който една двойка може да се озове. Тази малка фраза е тествана и одобрена от писателя Александър Джеймс, който беше достатъчно щедър да я сподели с последователите си в Twitter

Очевидно не става въпрос за разрешаване на дълбок конфликт , който продължава седмици, месеци или години. Говорим повече за ежедневните спорове , които се случват от време на време при повечето двойки. 

Ето вълшебния въпрос, за да разрешите спор и да покажете своята нежна страна на по-добрата си половина:

„През последните няколко години жена ми и аз придобихме навика да се питаме един друг „От утеха ли имаш нужда, или от решения“, когато другият се чувства зле. Само това изречение ни спасява от спор 9 от 10 пъти .“

двойка
Снимка: Unsplash

Авторът добавя, че той е склонен да иска бързо да намери начини да поправи нещата или да остави проблемите настрана, докато понякога жена му просто има нужда да се отпусне емоционално и да бъде изслушана. Обратната ситуация също е възможна. Това поставя нещата в перспектива, нали?

В интервю за Huffington Post психологът Сара Джой Парк каза, че харесва този начин да предложи на партньора си избор между емоционална подкрепа или съвет по време на спор: 

двойка
Снимка: Unsplash

„Това поставя двойката на пътя към успеха“, казва тя. Ако всички са наясно какво желаят в дадена комуникация/раговор, тогава шансовете са много по-големи и двамата да се чувстват по-добре във връзката си.

Тъй като този известен въпрос се фокусира върху добронамереността, изслушването и комуникацията в двойката , препоръчваме ви да го имате предвид по време на следващия ви спор.

Кой знае, може би ще разреши конфликта 9 от 10 пъти и за вас!

9 въпроса за сексуалния ви живот, които да си зададете

двойка
Снимка: Unsplash

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти