Внимание! Нещастният брак е по-опасен за здравето от пушенето

жена мъж скандал
Снимка: Thinkstock

Американски специалисти установиха, че нещастният брак предизвиква нива на стрес, които застрашават здравето ни в такава степен, колкото и тютюнопушенето.

Екипи от университетите в Мичиган и Невада провели изследване с 373 хетеросексуалниженени двойки. Те трябвало да споделят семейните си проблеми, свързани с децата, с парите и роднините и да дадат отчет за това как прекарват свободното си време.

Трябвало да посочат и колко често възникват семейни скандали.Двойките били проследени през първите 16 години от брака им. След това специалистите сравнили здравния статус на съпругите и съпрузите, които имали най-чести конфликти.

семеен скандал спор дойка каране
Снимка: Thinkstock

Хората с щастлив брак се оказали с много по-дълъг живот. Те се разболявали по-рядко, а когато това станело, те се възстановявали по-бързо. И обратно - нещастните в брака показвали същите лоши здравни показатели, като при заклетите пушачи.

Учените обясняват влошеното здраве на нещастно женените с високите нива на стрес и с освобождаването на стресовите хормони в организма, с податливост към инфекции и промяна в имунната система.

Играй и спечели слънцезащитни продукти Hyaluron. Виж как ТУК

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти