Властните жени получават по-малко секс?

Властните жени получават по-малко секс?
Снимка: sxc.hu

Ако сте от жените, които обичат да контролират всичко в живота си, включителни и мъжа си, трябва да внимавате.

Американско изследване твърди, че властните съпруги, които взимат решенията вкъщи, трябва да чакат 100 пъти по-дълго за ласки от тези, които вършат задачите съвместно с партньора си. Сред решенията, които е препоръчително да се вземат от двамата партньори, са определянето на ежедневния и седмичния бюджет, пазаруването на храна, посещенията на приятели и уреждането на час при лекаря.

Учените изследвали жени в шест африкански страни, където ролите са ясно определени - те или се грижели изцяло за домакинството или вземат решенията заедно със съпруга си. Изследователите отбелязали нивото на вземане на решения, след което го сравнили със собствените разкази на жените за сексуалните им отношения.

Било установено, че съществува ясна връзка между споделянето на домакинските задачи и количеството секс. Жените, които обичат да властват в домакинството може да поемат контрола и в спалнята, защитавайки "сексуалните си права", отбелязват учените.

"С увеличаването на решенията, по които жените имат последната дума, интервалът от време между сексуалните актове също нараства между три и сто пъти. Колкото повече решения взема жената сама, толкова по-малка е вероятността да прави секс и толкова по-дълъг е интервалът от последния сексуален акт", казва един от авторите на изследването проф. Мишел Хиндин от университета Джонс Хопкинс в Балтимор.

А вие как мислите? Има ли връзка между това жената да "носи панталоните" вкъщи и получаването на ласки и секс от мъжа й?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент