Колкото една връзка е по-дълга, толкова сексуалното желание на жената намалява

Сексът си отиде
Снимка: netinfo

Според учени от университета в Онтарио най-важният показател за степента на сексуалния апетит се измерва с продължителността на връзката. За целта те изследвали 170 хетеросексуални мъже и жени, като се оказало, че с увеличаване на времето, в което една двойка е заедно представителките на нежния пол все по-рядко искат да използват спалнята за друго освен сладката дрямка, а при мъжкото съсловие интимните пориви в общи линии се движат с еднаква амплитуда.

В анкетата всички участници имали отношения с някого, като най-скорошните датирали от един месец, а имало и партньори, които били рамо до рамо близо 10 години.

"Когато двама души са заедно от доста време, трябва повече изобретателност и въображение, за да се поддържа живо физическото привличане", допълва Сара Мъри, която е един от експертите, провели проучването.

Тя обяснява част от резултатите и с това, че в еволюцията на мъжа е заложено той да създава поколение, а жената пък е тази, която основно поема грижата и отглеждането на децата.

"Понякога и самите изводи от направените тестове могат да са подвеждащи, защото редица представители на силния пол не биха предали егото си, което ме навежда на мисълта, че те по-скоро ще излъжат колко добър сексуален живот поддържат в замяна на това да признаят своите поражения в спалнята", коментира Мъри.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти