Само ако знаеха мъжете колко лесно е да водиш една жена за носа

Само ако знаеха мъжете колко лесно е да водиш една жена за носа
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

За една бройка това щеше да бъде саркастичен текст. За мърлящината на мъжете, които не  отстояват честта си да бъдат коректни в това, което са обещали да направят за една жена.

Без въобще да засягам нейните нереалистични очаквания от понятието „любов“.

Независимо, че постоянно ви говоря някакви красиви неща за силата на любовта, които неотменно чувствам и които превръщат взаимоотношенията ми в доста приятни и забавни преживявания, много добре виждам и „калта под ноктите“. И буквалната, и символичната.

С две думи, винаги има връзка между мръсен пенис и мръсни номера.

Ако го мързи да си го измие, когато ще прави любов с жената, която твърди, че харесва и обича, гарантирано ще го домързи да свърши като хората всичко онова, с което иначе е готов да се направи на мъж – да смени гумите на колата, да скове шкафчетата в кухнята, да поеме своята отговорност за отглеждането на децата, да бъде коректен и по отношение на много по-значими обещания и уговорки.

Спомням си, когато мадам Ксавиера Холандер гостуваше в България и в едно популярно телевизионно предаване я попитаха какво й е впечатлението от българския мъж, тя каза: „Каквото и да правите с него, първо трябва да го изкъпете“. Вярно че беше месец юли и пак бяха едни такива горещници като изминалите, та водещия излезе някак от конфуза в национален ефир.

Но това не променя нещата – ние си знаем, че къпането не е на голяма почит по нашите географски ширини и че по това време на годината най-много бие на нос. И все се сещам и за собственото ми интервю с нея, което тогава значеше много за мен. Включително за кариерата ми като лайфстайл журналист. Но не това има значение в момента.

Оттогава не мога да забравя факта, че тази жена, през чиито бардаци е преминал целия свят с по-голяма част от най-разпространените перверзии,  закле българките да не се приближават до мъж, който не е готов заради нея да се изкъпе.

Няма да ви лъжа, че до мен не са се приближавали такива мъже. Живея на тази географска територия. Неизбежно е. Някои от тях дори са твърдели, че много ме обичат. Че биха направили всичко за мен. На някои от тях дори съм позволявала да правят неща за мен – да сменят гумите на колата, да сковат шкафчетата в кухнята... такива неща. Или по-сериозни, свързани с общ работен проект, защото отношенията ни са приятелски, забавни или сме споделяли нещо общо: визия, идея, цел, убеждение.

И винаги това нещо, което с готовност са решавали да направят за мен или за общото дело, в крайна сметка е било мърляшко. Отбиване на номер, недовършено, недоклатено. Е, и те са оставали недоклатени, защото след моя проверка на свършената работа спокойно може да се издава сертификат по ISO. И защото хич не се умилявам от това, че някой много ме обича или че съм му много ценна. Вътрешно изригвам, когато видя подписа „Мърляч“. Става ми обидно. От това мога да се разплача. С истински сълзи. Това горе-долу са единствените случаи, в които съм се чувствала манипулирана. Независимо, че носът ми в общи линии ме е опазвал от по-сериозни взаимоотношения. Амин!

С което въобще не искам да кажа, че чистичките и добре ухаещи мъже не са склонни да манипулират. Някои от тях могат да бъдат перфектни изтезатели на женската душа, защото на всичкото отгоре, не можеш да им устоиш. Но разликата между „чистите“ и „мръсните“ манипулатори е, че чистите никога няма да ти обещаят, че ще направят нещо за теб. Ако са обиграни, такива неща като обещания не раздават. Пръста си няма да мръднат. При това положение от самото начало е съвсем ясно какво ти предлагат и ти можеш да си решиш участваш ли или не. Като си предварително наясно, че е игра и в нея дори няма някакви специални награди. Толкова за „чистите манипулатори“.

Могат да бъдат големи гадове, което не прави „мръсния“ мърляч, който „все пак прави нещо за теб“, по-предпочитан. Те са като четката за тоалетна – с едната страна се бърка навътре, другата остава в чистата ръка, но когато си изпълнят предназначението, е добре грижливо да се измият с гореща вода и да бъдат оставени да дремат в ъгъла, докато отново потрябват за нещо. Няма нужда да им се възлагат по-големи надежди. Независимо, че душата на всички е прекрасна, светла и чиста. Характеропатията така или иначе е в опаковката, с която в крайна сметка си имаме работа.

Ако обаче чист и спретнат мъж ти обещае нещо, най-вероятно ще го направи и при това добре. Без да се прави „на мъж“. А по естествено добрия начин, по който би го направил и за себе си. И тук този текст престава да бъде съскащ, вече може да е сладкопойно чуруликащ. Олекна ми като стигнах до тук.

Топлина се разля в тялото ми, догушка ми се, довдишва ми се аромата му. Мога мислено да правя любов с него, дори докато редя думите по този лист. Мога дори да си затворя очите и да бъда едновременно с него и с думите, които редя, защото мога да пиша с десет пръста без да гледам клавиатурата и компютърния екран.

Въобще, каквото и да ви говоря за любов и отварянето на сърцето, истината е, че когато се е случвало така, че чак ме е поглъщало, първо носът ме е повел натам. Само ако знаеха мъжете колко лесно е да водиш една жена за носа, сигурна съм, щяха по-често да се къпят.

Прочети още от Михаела Петрова в Edna.bg:

Какво да правим, ако той е изтрещял?

Домакиня без ДДС

Деца на времето си – новите семейства, индивиди и оргазми дори

Семейство, в което всичко е наред

Има и такива мъже

Любов моя, моля те, не прави всичко за мен

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти