Разкриване на картите или трите М

Разкриване на картите или трите М
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Не зная какво сте разбрали от предишния текст, който публикувах в любимия ви сайт. И във Фейсбук предупредих, че ако започвате да не ме разбирате, това е защото аз започвам да разбирам все повече и повече.

И впрочем, по тази причина, приемам работата си да говоря с жените през публична медия все по-отговорно. И, не, няма да ме спре нито една подигравка или ехидно отношение. Онова, което имам да кажа и да свърша, просто ще го свърша, но това, което ще се постарая от сърце, е да го направя разбираемо.

Във визитката ми вероятно сте прочели, че съм журналист, който "копае" в темите за секса и взаимоотношенията от бая години. Онова, което там не пише, е че "журналист" е само една много малка част от ролите, които доброволно съм приела да играя.

Всъщност, аз съм жена, която както повечето от вас, е искала да бъде щастлива, обичана, да се забавлява, да танцува, да ходи на шопинг, да споделя с приятелки, да пътува, да прави любов с денонощия, сякаш друго на този свят няма значение, да бъде майка, която дарява любов и учи на мъдрост детето си, да бъде приятелка, сестра, любовница, домакиня, кралица и кучка едновременно.

В същото време съм жена, която е отказвала и се е бунтувала срещу всякакви форми на подчинение от страна на баща, партньори, работодатели. Безкрайно уважавам партньорството, екипната работа, семейните ценности, взаимното вдъхновение и творчеството и все пак съобразяването, с което и да било от тези прекрасни ценности под формата на заплаха, че ще бъда отлъчена, разлюбена, оставена без доход и прочее уловки за егото,  при мен никога не са работели.

Като жена съм била и грешница, и светица. Съблазнявала съм и съм въвличала в изкушение да опознаят природата на греховете някои по-невинни създания. Защото вярвам, че живеем в свят, в който е престъпление спрямо себе си да не познаваш природата на манипулацията и йезуитските й трикове да властва над живота ни чрез полярните понятия за добро и зло.

В ситуации, в които вулгарността и пошлостта, обаче видимо доминират, съм способна да се държа като току-що излязла от манастира на абсолютните девици.

И, повярвайте ми, пробвала съм всичко (позволено от закона), за да опозная страстите, които ни движат, от които най-силно и неизтребимо е желанието да бъдем в двойка и то извън манастира на абсолютните девици. Знам, че и от най-дълбоката депресия можем да бъдем извадени набързо от един красив флирт и на бърза ръка да възкръсне желанието ни за нов живот.

Знам обаче, че ако този флирт си остане без последствия, които водят до партньорство, срутването наобратно също си е в кърпа вързано. Знам и че когато успеем да задържим състоянието си на увереност, блясък в очите, игривост и изплъзване, вече нищо и никого не трябва да задържаме, защото се превръщаме в естествен магнит за хиляди възможности, мъже и приключения.

Знам също така, че за да задържим това ниво, трябва всеки ден, ама абсолютно всеки ден да се грижим за своята женственост. Точно както се грижим за сутрешния си тоалет и за това семейството ни да бъде добре нахранено.

Няма начин да не сте чували онази поговорка, че мъжът иска жена, която е "дама в обществото, слугиня в кухнята и проститутка в леглото"... е, всъщност тук са включени само три от така наречените женски "стихии". Не знам защо е пропусната една от най-важните – тази на момичето – жената, която гледа мъжа в очите и му се възхищава за всичко. 

Та, качествата, които всяка жена притежава като дарби, но не всяка е склонна да ги развие в еднаква степен, са четири и са свързани с основните природни стихии на земята, огъня, въздуха и водата. И това съответно са прототипите на домакинята, любовницата, дамата и момичето.

Истината е, че ако вкъщи той си има формулата 3 в 1, е абсолютно неизбежно да не се увлече изведнъж по някое младо момиче, което е склонно да види у него, най-големия богоравен умник. И знам колко е трудно за съвременната интелигентна жена да поиска от сърце да се идентифицира с момичето, но природата си е природа.

Мъжете винаги ще бъдат привличани на първо време от кучката/дамата, но винаги ще предпочетат да се оженят за жена, при която доминира поведението на "момичето".

Всъщност, който и аспект да пропуснем като изява, той ще си го търси другаде и не е виновен, не бива да бъде съден и обиждан за това. Справедливо или не, ако мъжете не са монаси или не се занимават много активно и целенасочено с енергийни практики, те не могат да черпят енергия от пространството, а само от жената.

Само ние можем, при това дори неосъзнато да приемаме енергия от природата. И това е, което привлича мъжа. Без тази  протичаща през нас енергия той не може да осъществи мечтите си, да бъде успешен, да има пари и власт. И колкото и да ми е неприятно да го кажа, когато ние не знаем как да възстановяваме енергията си, когато работата, децата, купищата грижи за оцеляване ни изчерпват, той тръгва да търси нови енергийни източници. Не е предател, длъжен е да оцелее човека, така му подказва инстинктът за самосъхранение.

Ние от друга страна, не можем да възстановяваме енергията си, ако се втурнем към нови връзки, колкото и ободряващо да действа някой и друг флирт. Можем да го направим само с помощта на така наречените "трите М" – молитва, медитация, мастурбация. Хайде, от мен да мине, добавете някой друг Магазин и/или  Масаж, но не на първо място.

На първо място винаги е възстановяване на връзката с природата и нейните стихии. Женските богини и ангелски създания, които "управляват" тези стихии веднага с радост ще се появят, за да ви напътстват. Ето я и последната "разкрита карта” – не съществува приятелка, майка или терапевт, който да е в състояние да ви помогне да бъдете жена, овладяла своята цялост, така както го могат женските богини и ангелите.

Не казвайте на никого, ако смятате, че ще ви помислят за луди, но просто се обърнете с искрена молитва от сърцето си and… watch the movie :) (и наблюдавайте вълнуващия филм, в който ще се превърне животът ви).

Разбира се, никога не забравйте и шестото М – добре поддържания Маникюр, както на ръцете, така и на краката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти