Първа среща със себе си – среща с непозната

Първа среща със себе си – среща с непозната
Снимка: netinfo

Едва ли ще учудя някого като кажа, че най-големите ни ядове в любовта и недоразумения в леглото са причинени от това, че бъркаме сърце и подсъзнание.

Ако оставяхме наистина сърцето ни да избира онези, които обичаме, в света определено щеше да има много по-малко емоциoнални драми. Защото на сърцето само по себе си любов въобще не му липсва, то е изградено от енергията на безусловната любов и честно казано и само на себе си е достатъчно.

Не казвам, че няма нужда от обмен на любов, но на практика не е проблем да я получи от каквото и да е – от слънцето, от въздуха, от природата, от напълно непознати хора, които му се усмихват.

Но тъпата истина е, че когато правим емоционалните си избори, те най-често са мотивирани от онова, което чувстваме като липса. И тъй като подсъзнанието "разсъждава” на умственото ниво на 4-годишно дете, дори собственикът му да има диплома от "Харвард", все тая, емоционалните му избори ще бъдат мотивирани от елементарни желания – да бъде нахранен, подслонен, защитен, да не е самичък вечер на тъмно, такива неща.

Или както казва Труман Капоти: "Дори и най-почтено съчетаните двойки в началото са били привлечени един от друг по принципа на взаимната експлоатация – секс, подслон или удовлетворяване на Аз-а”.

В това отношение идеалът почти на всяко момиче, пък и на всяка жена, независимо от бележките под линия в миналото й, в общи линии се изчерпва с култовата реплика на унгарската фурия в Холивуд За За Габор: "Искам мъж, който да е мил и да ме разбира. Толкова много ли искам от един милионер?”.

Не мога от прима виста да се сетя за една сентенция, която да описва така добре мъжките желания, но в общи линии английският комик Бърнард Манинг ги обобщава така: "Мисля, че има и други важни неща в живота освен пари, бира и секс, но не мога да се сетя кои са...

Така или иначе, изборът на половинка най-често се предопределя от липсите и от скритите страхове. И по тази причина не е чудно, че дори когато съществува химия и привличане между телата, алхимията на екстаза от взаимното общуване прилича повече на приказка за феи и еднорози, отколкото на нещо, което е възможно да се получи в реалността

Най-малкото той не се оказва мил и разбран милионер, а тя така и не разбира защо бирата е по-важна от романтичната вечеря и защо парите му не стигат дори за дограмата...

И колкото и книжки и текстове в списания и сайтове да сте изчели за това как да бъдете най-неустоимата жена, истината с какви мъже си имаме работа и защо понякога ни се струва, че кръгът изглежда омагьосан е, когато седнем с калема и напишем черно на бяло кого наистина привличаме. Зарежете онази глупост, че добрите момичета си водели дневници, а лошите нямали време за тях. Няма нищо лошо в това да бъдеш добро момиче към себе си и да намериш време да премахнеш лошотията от живота си.

Ето как се прави. На едно листче, формат А4, се прави списък на всичките мъже, които някога в живота си си харесвала, независимо от степента на свързаност и времетраене на отношенията. И срещу всеки се записват лошите му качества, онова, което те е дразнело, заради което си се измъчвала и страдала. След това се обобщава.

Препоръчително е да се обърне най-голямо внимание на онова качество, което най-много се натрапва. Ето това привличаш. Няма значение защо – за анализи няма много време. Сега остава да решиш искаш ли да продължи така...

И ако отговорът е не, значи е време да се обикнеш по нов начин. Този път със сърцето, в което няма липси и по тази причина не търси компенсации. И на първо време да си простиш. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти