Ползи от сексa на разсъмване

Ползи от сексa на разсъмване
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

Помня, че миналия път ви дадох за домашно да откриете какви са ползите за вас и връзката ви от сутрешния "поздрав на слънцето". Обещах също така да споделя някои коефициенти на полезно действие, които аз съм открила. Не знам дали сте си написали домашното, но с моето съм готова.

Не са подредени по важност, но и в разбъркан ред вършат работа.

Сексът на разсъмване спестява време и пари. Вместо онези 15-20 минути сутрешна гимнастика, йога или каквото там правите, за да се тонизирате и стегнете някое и друго тръгнало да разваля фигурата ви мускулче, ще раздвижите тялото си постепенно. От леко натоварване на тазобедрените мускули до по-енергичните дихателни упражнения, наподобяващи тези при езда.

Спестяват се и пари за домашни фитнес уреди, постелки и облекло. А Джаки Колинс и Ракел Уелч дори твърдят, че след сутрешният секс кожата изглеждала блестяща. Оправя още махмурлук, чисти токсини, т.е. една опаковка антиоксиданти по-малко. И не на последно място - ще започнете деня си като Edna задоволена жена. Друго си е. Ако сте пристрастени към кундалини медитацията си, сутрешният секс хич не пречи, напротив.

Физическата любов в ранни зори стимулира фантазията. Най-честото оправдание за неправене на сутрешен секс е че и двамата сте леко потни, дъхът от устата определено не е възбуждащ и прическата едва ли е каквато трябва. Но предимствата са, че тялото е максимално отпуснато, мислите за делника все още са леко изтласкани, няма онзи комплексарски състезателен момент да го играете богове на всяка цена. Което обикновено е и някаква гаранция за удоволствие, доколкото гаранции за подобни неща въобще съществуват.

Факторите "потни сме" и "дъхът в устата не е приятен", ще ви преобърнат в онези пози, в които сте максимално отдалечени един от друг или поне вие сте с гръб към него, което запраща сутрешния секс донякъде в графата "нищо лично". Мисълта ми е, че от една страна получавате доза от онези хормони, които отговарят за удоволствието и щастието, от друга, сте със затворени очи (за да не се гледате така рошави и несекси). Сиреч, намирате се в онова алфа-състояние, в което фантазията получава разрешително да се развихри и да подправи предстоящия ден с приятната емоция от еротиката на съня. В онова състояние, в което вече не спиш, но още не си буден, най-любимото нещо на фантазията е да зареди батериите с положителна енергия. Такъв й е характерът. А сексът е любимият й стимул.

Винаги щом си затворите очите, автоматично преминавате в алфа-състояние - несъзнателна команда за сетивата, че минавате на режим релакс, нещо като да натиснете копчето на позитивното мислене. Несъзнателно го правите винаги, когато някой ви ядоса, а трябва да се въздържите от резки движения и реплики. И по време на секс го правите несъзнателно, за да игнорирате притесненията и страховете. А пък онези, които вече са овладели и "тета вълните", направо могат да го ползват и за лечение, заземяване и синхронизация с висшата си същност.

Но и в профанския си вариант, алфа-състоянието е достатъчно, за да се сдобиете със загадъчно излъчване. Абсолютно несъзнателно ще си носите сутрешната фантазия като еротичен невидим воал и всеки, който ви види, ще си казва: "има нещо много магнетично в тази жена". Включително постоянният мъж. Имате си тайна, която той не знае, а това стимулира желанието му да ви завоюва отново и отново.

Друга немаловажна полза е, че по-лесно можете да движите връзката в желаната от вас посока. Миналия път ви разказах за Edna жена, която така спаси брака си. И през следващите години, често употребяваше този инструмент вместо репликата "трябва да поговорим", за да постига своето.

В тази връзка веднъж ми беше споделила: "Какво да му говориш, като те от това най-добре разбират... а сутрин пък съвсем не знаят какво правят, нито пък ще им хрумне да те отблъснат. Но когато свикнат и по някаква причина после те няма, им е кофти. Точно сутрин. Точно, когато не могат нито да се напият с приятели, нито да тръгнат сънени по курви, нито да издуят музиката в колата си, няма футболни мачове дори. Само ти им оставаш. Да не съм луда да не се възползвам". Всеки с номера си.

Колкото до мен, уважавам този вид събуждане по една съвсем различна причина – че изравнява мъжката и женската логика. Когато му свикнеш, започваш да схващаш, че това е секс заради самия секс, от една страна. И съвсем условно това е символ на разбиранията ни за "мъжката логика".

Това е сексът, при който после не се гушкаш и не се нервираш, че той заспива, а на теб ти се приказва. На кой му се приказва сутрин? Възможно е и двамата да си доспите или да скокнете и да хукнете към деня си в различни посоки. Това е и друга причина жените да не го обичат много, защото внушава и усещането, че след него няма да се съберете, а ще се разделите – всеки по своите задачи...

Сякаш това, че сте имали своя сакрален момент няма никакво значение. Това обаче е предубеждение. И само ако си позволите да смените за мъъъничко, за около десетина минути гледната си точка – че вие се възползвате, а не той от вас... светът става различно място.

Постепенно ще забележите как ще започнете да ставате по-толерантни към онова, което доскоро и дори с обида сте приемали като "просто нагон". Това приемане просто се случва въпреки предубежденията и предразсъдъците. Освен това, нали цяла нощ сте били заедно и никой не е станал посред нощ, за да си поръча такси? Е, значи близостта на изравнения дъх в съня вече се е случила. А няма по-голям акт на любов от това. И е съвсем логично, дори и от приетото за "женска" гледна точка, актът на физическото сливане да бъде последван от сливането на душите чрез доверието, изградено в споделения сън.

Както беше казал някой, "всичко е в главата". Достатъчна е една дребна промяна на собствената ни нагласа, за да слеем енергиите на слънцето и луната в синхрон с вродения ни биологичен часовник. А в крайна сметка една такава пренастройка на съзнанието на първо място ни хармонизира със самите себе си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти