По-щастливите съпрузи

По-щастливите съпрузи
Снимка: Thinkstock

Хората с наднормено тегло е по-малко вероятно да поискат развод, в сравнение с тези със стройна фигура, показва британско изследване, цитирано от БГНЕС.

Двойките с индивидуално тегло между 45 и 90 кг, за които се смята, че са "в добра физическа форма", е три пъти по-вероятно да прекратят брака си от хората с по-високо тегло, показва проучването на сайта Mydivorcepapers.com, помагащ за изготвянето на документите за развод.

Изследването установило, че от 2708 случая 2054 или близо 76% били свързани с хора от категорията между 45 и 90 килограма. Хората, тежащи между 91 и 113 кг, съставлявали 493 случая или 18,21%, а само 143 бракоразводни дела били заведени от хора с тегло над 113 кг, малко над 5%.

Резултатите от проучването показват, че щастливите хора ядат повече. Те са подкрепени от друго неотдавнашно изследване, според което 60% от хората качват килограми, когато имат щастлива връзка.

Около 62% от хората признават, че са напълнели от началото на връзката си, а други 72% смятат, че партньорът или партньорката им също е качила някой и друг килограм.

Част от причината за това е копирането на хранителните навици на любимия човек. 52% от анкетираните жени заявили, че често ядат същото количество храна като партньора си, а 56% признали, че това означава, че ядат много по-големи порции от обичайното. Друга причина е намаляването на физическата дейност.

След началото на щастлива връзка 30% от двойките заявили, че основната им дейност заедно е гледането на телевизия, а 20% казали, че храненето заедно навън е един от най-приятните им начини за прекарване на свободното време.

Изследването на сайта Diet Chef установило още, че 66% от двойките смятат, че качват килограми заедно.

Това превръща връзката в една от най-честите причини за трупане на килограми, побеждавайки яденето за утеха, липсата на физическа активност и ваканциите. 

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

В каквa роля сте през тази учебна година?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент