Откъс от „Свободна“ на Лора Фрийдман Уилямс

книга Свободна
Снимка: Hybrid Books

Прочети повече за книгата тук Да преоткриеш секса след развода: „Свободна“ на Лора Фрийдман Уилямс и не пропускай да се включиш в нашата игра в Instagram, с която може да си спечелиш копие от нея!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edna.bg (@ednabgofficial)

***

„Будя се рано сутринта, когато той става от леглото. Решавам, че веднага ще се върне, но чувам водата в банята и след няколко минути той сяда до мен на леглото. Напълно облечен.

– Хей – казва нежно; гледам го сънливо. – Ще ходя до фермерския пазар, а после на йога. Остани колкото искаш, вратата ще се заключи след теб.

Очите ми се разширяват.

– С други думи, да не се мотая много тук – намръщвам се.

– Не, нищо подобно. Просто обичам в събота да започвам деня от рано, но това не означава, че и ти трябва да постъпваш така. Ще говорим по-късно, става ли?

– Разбира се, добре, чао – отговарям и затварям очи.

След миг чувам как входната врата се хлопва. Смаяна съм, не разбирам къде съм сбъркала, та да избяга така. Чувствам се тъпо, задето съм очаквала нещо повече – закуска в леглото, кафе, заедно да си вземем душ… а вместо това съм гола и сама, докато той пазарува къдраво зеле и биояйца. Ставам от леглото, приглаждам снежнобелите чаршафи и възглавници, за да заприлича на хотелска стая след минаването на камериерката. Точно толкова евтино се чувствам; искам да погледне оправеното легло, да види унижението и самотата ми в идеално бухнатите възглавници.

Телефонът ми иззвънява, когато влизам в апартамента си, жонглирайки с ключовете и чашата кафе, което съм си купила по пътя.

– Да? – рязко отговарям, след като изчаквам да звънне няколко пъти.

– Къде си? – пита № 6.

Отговарям му, че съм си вкъщи, и той звучи изненадан, мислел, че ще остана да спя.

– Беше ми странно да остана, след като ти излезе и нямаше да се връщаш в близките часове.

– Обаче се върнах – казва той и аз чувам как гласът му отеква в празния, все още не напълно обзаведен апартамент. – Толкова съм тъжен. Върнах се и очаквах да те заваря в леглото, но всичките ти вещи ги няма, а леглото е оправено, все едно никога не си била тук.

– Стори ми се, че точно това искаш. Не всеки ден преспиваш за първи път при мъж, а той те зарязва, за да ходи на фермерски пазар и на курс по йога. Реших, че доста нееднозначно ме подканяш да си ходя.

– Моля те, върни се! – казва той. – Отмених курса по йога. Всичко обърках!

Колебая се, вече съм се настанила на дивана с кафето и с вестник, все още се чувствам обидена от неотдавнашното отхвърляне.

Той продължава:

– Моля те. Съжалявам. Просто ела. Допуснах грешка.

Извървявам десетте пресечки до апартамента му. Когато влизам, се изкатерваме на току-що оправеното легло. Дълго време ще го подигравам, че е оставил топло голо тяло в завивките заради съботните си навици, и той ще ми признае, че щом стигнал до пазара, се обадил на приятеля си Джеф, който го нарекъл кретен и настоял веднага да се прибере. Смеем се на абсурдността, но аз разбирам, че той има солидна рутина, от която не обича да се отклонява, а аз не съм сигурна дали се вписвам в нея и дали искам да се впиша.“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти