Няма грозни жени – има необичани дъщери

Наталия Кобилкина
Снимка: Личен архив

Наталия Кобилкина

Бях на една сбирка и една много симпатична жена до мен ми каза: “Ох, откакто станах майка, се чувствам толкова грозна. Няма време да се погледна или когато случайно видя огледало – бързо го подминавам, за да не се разстройвам. И усещам, че самочувствието и енергията ми се сриват.”

Тогава тя ме попита: “Има ли някаква връзка между красивата и щастливата жена?”

Разбира се, че има!

За нас, жените, нашата визия определя изцяло самочувствието ни. Това ни различава от мъжете. Тяхното самочувствие зависи изцяло от това, доколко те са реализирани професионално и дали могат да осигурят стабилност. 

Първото нещо, което искам да потвърдя – всяка жена е красива.

Наскоро попаднах на една книга на Лоран Гунел “Безумен професор” и в тази книга се споменава за племе в Южна Америка. Един ден идва един американец и казва на главната индианка: “Моля те, избери ми най-красивата жена от вашето племе.”

Тогава тя избира една възрастна жена. Той се обижда и ѝ казва: “Ти подиграваш ли ми се?” На което тя отговаря: “Всяка жена е красива по различен начин - една умее чудесно да общува с децата, друга танцува толкова божествено, че омагьосва със своите движения. А тази възрастна жена има толкова красива душа, че когато поглеждаш в нейните очи, дъхът ти спира от възхищение.”

Наистина всяка жена е красива по-различен начин. Разбира се, визията може да бъде променена с правилно подбрана прическа, грим, дрехи, но дори това не е най-важното. 

Най-важното е доколко тя е била обичана от баща си и доколко той ѝ е казвал, че е красива.

Ако сте имали късмет и баща ви ви е обичал. Ако ви е казвал, че сте красива, правил ви е комплименти, кавалерствал ви е, ако сте били малката принцеса на татко – към тази група обикновено спадат дами, които много харесват своята визия и вярват, че са красиви.

Какво се случва, ако не сме имали баща до нас или той не ни е казвал тези хубави неща? Тогава се получават два варианта:

1. Жената наистина не се чувства красива. Жената много трудно приема комплименти и се чувства неудобно от тях. Затова тя развива другите си качества като ум и кариера, защото там се чувства по-сигурна. И някъде вътре в себе си тя продължава да си представя как един ден ще сложи красивата си рокличка и ще се появи на сцената, за да може баща ѝ да види колко е красива и най-накрая да ѝ каже: “Ти си прекрасна.” Тя постоянно търси одобрение в мъжките очи.

2. Това са жени, които наистина стават много красиви. Те постигат огромни успехи като модели, актриси и звезди. Това са жени, които инвестират в своята визия, постоянно ходят на козметици и пазят диети. Те искат да докажат на целия свят, че наистина са красиви. Те омагьосват мъжете, за да се докажат пред себе си колко са желани. В собственото си съзнание те разбират, че са красиви. Обаче вътрешно, те си остават малки, неуверени в своя чар, момичета.

Какво да правим тогава?

1. Приемете като факт, че баща ви ви е дал най-доброто, на което е бил способен. Той ви е дал вашия живот, а това е най-безценният дар.

2. Препрограмирайте своето минало – представете си баща си пред себе си, как той ви казва: “Мила, ти си прекрасна! Ти си моята принцеса и се гордея, че ти си моя дъщеря! Ти заслужаваш цялата любов на света.”

3. Започни да харесваш себе си. Всяка част от тялото си. Радвай се на себе си. 

Ти си красива жена – помни го!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти