Не можеш да готвиш - оставаш самотна

Не можеш да готвиш - оставаш самотна
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Какво е по-лошо от жена, която не може да готви? Товa е жена, която не може да готви, но въпреки това го прави. Любовта на мъжа минава през стомаха. Бих допълнил, че достигне ли веднъж стомаха, тя никога няма да отмине.

Да, кулинарните умения са най-привлекателното нещо в жените. Няма по-голямо доказателство за любовта им от това да те изненадат с любимото ти ястие, което да е сервирано с голямо старание. В подобни моменти мъжете започват да си задават въпроса - възможно ли е да съществува по-съвършено същество от жената, приготвила това ястие. Чудят се изобщо как е възможно да обичаш някого все повече и повече след всяка следваща великолепно приготвена гозба. В същото време са изпълнени с благодарност към съдбата, че е била толкова благосклонна към тях, срещайки ги с този небесен ангел, бял като готварска престилка и с ореол, кръгъл като тиган.

Не забравяйте обаче, че медалът си има две страни. Ако не се справяте добре в кухнята, не очаквайте да провокирате благодарствени мисли в главата на мъжа. Единствените мисли, които му минават в моментите, когато не сте сготвили нищо, или още по-зле - съсипали сте любимото му ястие, са изцяло негативни. Те, преди всичко, са насочени към незаслужената му съдба с некадърна домакиня като вас. Точно така - вие сте виновни за некадърността си! Какво му е сложното да се научиш да смесваш хранителни продукти, да ги овкусиш с подправки и да ги пъхнеш във фурната?

Изобщо готвенето е женска работа! Тази екстра трябва да върви в пакет с вас, когато някой ви взема за съпруга или за каквото и да е съжителство. Просто е част от сделката. Нали знаете какво се случва с нещата, които вземате, а след това дават дефект - връщате ги. Не забравяйте, че съдбата е във вашите ръце. Хубаво ще е в тези ръце да държите тенджери, черпаци, тави и други подобни, както и всякакви домакински електроуреди.

Ако някоя от вас се чувства засегната от горните думи, нека само помисли дали има по-добър начин да задържите мъжа в дома си от добрата храна. Ако си мислите, че жената сама по себе си е достатъчна, то грешите. Чисто физиологично мъжът се нуждае от храна, а когато не можете да му я осигурите, той ще намери начин да се погрижи за това. В подобни ситуации не се изненадвайте, когато мъжът ви започне да не се прибира навреме вкъщи, защото обикаля постоянно с "колеги" по ресторантите след работа, или през ден-два ходи на гости в новото жилище на "братовчедка си", за да помага в "ремонта".

Много жени мислят, че нямат трудности с готвенето и проблемът е в мъжете, които не ядат всичко. Е, продължавайте да мислите по този начин! Така със сигурност ще останете самотни. Въпросът е кога.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти