Навлизаме в РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ от днес: за какво да внимаваме през периода!

планети
Снимка: Thinkstock

Всяка година се случват три или четири ретроградни цикъла на Меркурий, всеки със средна продължителност от три седмици. От всички планети, Меркурий е единствената, чийто ретрограден ефект се усеща от повечето от хората.

Когато една планета от Земята изглежда така все едно се движи назад, се казва, че тя е ретроградна. Всъщност движение "назад" няма, но от наша гледна точка изглежда точно така. По-често от всичко, в ретроградния период на Меркурий страдат комуникациите, защото в астрологията Меркурий е планета-посланик. 

планети астрология хороскопи
Снимка: Thinkstock

Освен това бива засегнат и домът, в който Меркурий е ретрограден. По принцип Меркурий е планета, която се движи изключително бързо, но когато се намира в състояние на ретроградност, скоростта му намаля с до 40 минути на ден и от тук всъщност идва усещането ни, че нещата в този период се случват много по-бавно от обикновено. 

Марс в Козирог: време за поставяне на приоритети и творчески успехи

Първата ретроградна фаза на Меркурий ще се състои в дните от 23 март до 15 април в знака на Овена. Това предполага леки злополуки и наранявания около нас. Уверете се, че оборудването, с което работите, е в изрядно състояние и пригодено за ретроградния период. Овенът е символ на войната и насилието, което ще повлияе и на конфликтите в световен мащаб. А в личен план - опитайте се да се въздържате от силни емоции и контролирайте темперамента си, избягвайте битки и аргументи с колеги и приятели. 

планети астрология хороскопи
Снимка: Thinkstock

Бъдете предпазливи в периода от 29-ти до 31-ви март, когато Меркурий ще бъде в най-критичната си фаза, попадайки в 13-ти градус на Овен. Тогава ще бъдете провокирани много лесно и ще се наложи да внимавате повече от обикновено. 

Този път Меркурий ще направи три основни аспекта по време на ретроградното си движение. На 4-ти април Меркурий попада заедно с Марс в знака на Козирог - това ще е време на голям и необясним гняв, разочарование и раздразнение. Бъдете особено внимателни в отношенията си. 

На 5-ти април Меркурий попада заедно със Сатурн в Козирог - тогава може да се чувстваме замаяни, самотни и сякаш заклещени на едно място с векове. Това ще ни накара да бъдем по-раздразнителни и да се разочароваме по-лесно от всеки и всичко. 

Меркурий ще се присъедини към Слънцето на 1-ви април, което само по себе си е признак на новото начало и възможности за успех. 

Марс в Козирог и ретрограден Меркурий в Овен: за какво да внимаваме

Всички знаят, че по време на ретрограден Меркурий е твърде непрепоръчително да взимаме важни решения, да инициираме нови проекти, да подписваме договори, да боравим с важна документация и комуникация. Обратният ход на Меркурий се оказва главният виновник за недоразумения, обърквания, измами, загубвания, провалени пътувания - с две думи: светът се обръща с главата надолу, а ежедневието ни тече като високо напрежение по оголен нерв.

Ето и какво не бива да правите по време на този период:

планети
Снимка: Thinkstock

Ретроградността на Меркурий влошава и препятства качественото проявление на неговите принципи, а именно: комуникация, общуване, пътувания, договаряне, търговия.

Всичко това няма да е особено успешно през периода. Така че, ако искате да започнете нещо ново, да подпишете договор или да проведете важен разговор, както и да направите покупка, най-добре изчакайте малко.

А какво е хубаво да правите:

Ретроградният Меркурий работи много добре във вътрешен план и ни насочва към преосмисляне и ретроспекция.

По това време имаме възможност да се изразяваме по-задълбочено и да вложим повече смисъл в думите си. Което означава следното : по-малко думи и повече съдържание.

За какво още е подходящ периода? Да се връщате на места, на които сте били, да довършвате отдавна започнати дела и да общувате със стари познати.

Периодът е подходящ за обмисляне на нови идеи и проекти, а самото им реализиране е за след това при директния Меркурий, когато ще може да видите много по-добре перспективата и новите хоризонти.

2018: Какво ще се случи на всяка зодия в годината на Жълтото земно куче?

планети
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти