Марс в Козирог и ретрограден Меркурий в Овен: за какво да внимаваме

Марс в Козирог и ретрограден Меркурий в Овен: за какво да внимаваме
Снимка: Thinkstock

От 18.03 до 15.05.2018 год. Марс е в знака Козирог. Той ще има най-силно влияние и ще засили динамиката и напрежението в живота на родените под знаците и с Марс, Уран и Плутон в Овен, Рак, Везни и особено Козирог. Козирог е знак на отговорността, дисциплината, амбициите, традициите, мъдростта, сплотяването и желанието за сигурност.

Марс в Козирог изисква от нас самоконтрол, постоянство и почтеност. Той ще има много по-благоприятно влияние в този период в делата и взаимоотношенията при родените под знаците и с други рождени планети в Телец, Дева, Скорпион и Риби.

планети
Снимка: Thinkstock

Тъй като България е с изгряващ знак Козирог, преминавайки през него Марс ще има много силно влияние и за държавните ни дела. Като се има предвид, че и Меркурий е ретрограден в периода 22.03 – 16.04 в знака Овен, то те неминуемо ще засилят още по-силно напрежението както у нас, така и в световен аспект. Може да се очакват протести и стачки, технически аварии и самолетни катастрофи, атентати, природни катаклизми и много напрежение в периода 15 – 20, 22, 26, 28 – 30 април.

В периода 22.03 – 16.04.2018г. е неблагоприятно да се стартират нови начинания, да се подписват важни дългосрочни договори, да се започва нова работа, да се извършват операции, да се купуват домакински уреди, битова и офис техника, машини, телефони или автомобили.

планети
Снимка: Thinkstock

Ако подпишете важен договор в този период, може да очаквате промени по него или неизпълнение на договореностите. Ако се оперирате в този период, възможно е да се наложи на по-късен етап нова ревизия. Закупени машини, техника или автомобил ще дадат на по-късен етап дефект, който да се наложи да отстраняват.

А новата работа може да не бъде за дълъг период или да ви назначат за определен период по заместване. Ако сте родени с ретрограден Меркурий, нещата тогава стоят по-различно и вие, ако се налага, можете да правите всичко това без особени притеснения, стига вашият рожден Меркурий да не е в знаците Овен, Рак, Везни или Козирог.

Периодите на ретрограден Меркурий са добро време за ревизии – на свършеното до момента, на чувствата, на връзките и взаимоотношенията с роднини или приятели, за документални ревизии, за довършване на поизоставени дела, за явяване на поправителен изпит, за ремонтни дейности в дома или офиса, за корекция на минали грешки, за връщане на жест или дълг и т.н.

планети
Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти