Най-нетипичните подаръци вместо цветя на сватбата

Най-нетипичните подаръци вместо цветя на сватбата
Снимка: Thinkstock

Хиляди двойки всяка година се вричат пред олтара и слагат халки на ръцете си, за да се обвържат за цял живот.

Някои организират сватбата си с месеци, други за седмици, но във всички случай резултатът е един незабравим ден, който завършва с щур купон в компанията на роднини и приятели.

Като на всеки празник и на сватбата има гости, торта и разбира се, подаръци.

Мислили ли сте си, ако на сватбения ден вместо цветя, получите нещо нетрадиционно?

Вижте кратката ни класация с най-нетипичните подаръци, които младоженците могат да поискат вместо букети за сватбата си

1. Албум със снимки. На сватбата си двойките канят най-близките си хора- родители, братовчеди, приятели и колеги. Ако всеки от тях вместо кошница с цветя, подари малък албум с техни общи снимки, това ще бъде един вечен спомен за младоженците.

2. Книги. Книгата е страхотен подарък за всеки повод, а и без повод. Ако младоженците изберат книгите вместо цветята на сватбения си ден, те могат да си направят една богата библиотека вкъщи, която да попълват постепенно и да завещаят на децата си.

От друга страна, книгите могат да бъдат дарени на някое малко училище или дом за деца. И в двата случая те ще имат много по-голямо предназначение от цветята, а и цената на една книга е почти толкова, колкото и да един голям букет с рози.

Ще си припомнят забравени моменти от миналото или пиянски нощи с тайфата, но най-хубавото е, че винаги, когато им домъчнее ще могат да се стоплят, докато прелистват албума... а и ще има какво да разказват и показват на децата си.

3. Дискове. В последно време все по-малко хора си купуват музикални и филмови дискове. Свикнахме да слушаме музика и да сваляме филми от интернет и толкова. Помислите колко по-хубаво ще бъде, ако си направите дискография с музика и филми, които лично вашите близки са избрали за вас.

4. Коледни играчки. Независимо дали е пролет, или есен, за Коледа винаги може да се говори. Това е най-топлият семеен празник, който чакат малки и големи.

Ами ако след време може да украсите елхата си само с играчки, подарени от вашите приятели. Вместо да изхвърлите стотици букети, съберете коледни играчки, които през годината ще стоят в шкафа, а декември ще извадите, за да създадете коледния дух в къщата си.

5. Храна за животни. Вече има младоженци, които предпочетоха кучешка храна вместо цветя за сватбата си. Двойката дари храната на местната организация, която се грижи за бездомни животни. С инициативата си, младото семейство се спаси от купчината ненужни цветя и направи едно добро дело за безстопанствените животни.

А вие какъв подарък бихте поискали вместо цветя?

Четете още:

6-те повратни точки за всеки брак
Най-нестандартните предложения за брак в България
Половин век любов!
10 знака, че той не е готов за брак
10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод
Спри, не се омъжвай!

Автор: Венелина Стоянова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти