На море по женски? Не, благодаря

На море по женски? Не, благодаря
Снимка: Thinkstock

Михаела Петрова

Морето по женски мен лично винаги ме е изнервяло. По много причини, но една от тях разбира се, е сексът. Тъй като и дума не може да става да бъдa изкарана на плажа следобед, когато слънцето изгаря и омаломощава, смятам, че няма много неща, които могат да се сравнят със следобедните глезотии в леглото, на прохладно.

Хем ти е лежерно и отпуснато, не бързаш за работа или други задачки, хем дъха на снощния махмурлук вече изкъпан и пречистен от "големия син аналгин" – сутрешното плуване в морето. Дори и да не е имало алкохол, следобедния секс по време на почивка, си е култово изживяване и почти винаги обещава една нежна и приятна вечер.

А четенето на книжка, макар и винаги да ми е приятно, отново напряга мозъчните гънки. А това последното категорично е нещо, от което искам да си почина в неактивния работен период с много активни глезотии за тялото и душата. 

Колкото до приятелките, с които е изключително приятно да си побъбриш на вечеря или да поканиш у дома да гледате романтична комедия, през летния сезон по принцип са на друга вълна – ловна по своя характер, но не особено атрактивна като идеи за купон, който няма как да ти се случи в града.

Сигурна съм, че има и мъжки момичета, но в общи линии стандартът е да се пекат по цял ден, после да поспят, да се облекат като за вечерта (дори да е на къмпинг) и да се погрижат за прехраната, танците, флирта и някакви такива неща. Но например, няма да им хрумне да прекарат цял ден в скачане от скалите, няма да отидат на подводен риболов или да напрявят нещо екстремно – от онези неща, които хрумват на мъжете, за да полудуват по момчешки.

Така че, това е втори плюс – когато искам някакво разнообразие, бързичко се присламчвам към момчетата. Безобразна скука ме наляга в морски тип дискотеки и музикални клубове. 

Още повече, че дългогодишни наблюдения върху феномена "излизане по женски на летен лов за мъжкари" са ме научили на едно нещо, което действа безотказно – привлекателността на всяка жена се понижава драстично, когато жените са в група.

Причините са много и въобще не зависят от това коя е с по-хубави обувки и по-впечатляващ бюст. По силата на водния принцип, който неизбежно ни въздейства, защото винаги се свързваме една с друга чрез елемента на водата, мъжете започват да ни възприемат като едно цяло. И пренасят качества от една на друга  на принципа – щом тази е лигла (примерно) и приятелката й е същата лигла.

Индивидуаността се размива в общото точно както капките на водата се сливат в общо водно пространство. Е, в зависимост  от жените, то може да прилича на кална локва или на бистро езерце, но по принцип на мъжката енергия, която е далеч по индивидуална и при нея не важи принципът на сливането, й трябва време, за да отдели индивидуалната привлекателност от общото излъчване на групата.

Другата причина, поради която летните приключения и флиртове в женски групи не са много уместни е, че самите жени започват да се цензурират една друга. И то съвсем не заради съперничеството, а отново заради въпросното "водно" сливане.

Как се случва на практика – седите си двете или трите на бара, появяват се момчетата, започват шегите и закачките и уж всичко е наред, но до момента, в който някой опитен ловец успява все пак да филтрира индивидуалните си предпочитания и стреля. Насочва вниманието си и наздравиците към една конкретна жена от групата.

А мъжете, знаете, в такива ситуации започват да се държат или превъзбудено – да разказват смешки, да правят разни глупости, да се правят на интересни, разперват си паунските пера и започват да лудуват или си глътват езика и остават в позиция на тихия наблюдател, който внимава да не изглежда тъп, смешник или нещо такова и само от време на време стрелва харесваното момиче с поглед, който започва да й говори, че личната й харизма е започнала да го пленява.

Приятелките ги забелязват тези неща заради силата на общата слята интуиция, която вече се е създала. То може дори да не й стигне до мозъка, но вълничките стигат до интуицията и в този момент онези, които не са обект на целенасочено внимание, започват да нервничат, да въртят очички с досада, която изпраща сигнали към ухажваната приятелка, които й казват съответно: "какъв смешник" или "какъв темерут"

Ако флиртът е твърде явен, си го казват съвсем директно. Отново държа да подчертая, че това не е нито от злоба, нито заради съперничеството. Когато жената си е срещнала мъжа отделно, приятелките са много толерантни към нея или към него, дори му се кефят. Но когато са в група и са си създали някаква хармония на взаимоотношенията заедно и една се отцепи заради мъжко внимание, драмата настъпва в миг.

И не дай Боже флиртът да продължи и тя да се прибере на следващата сутрин с размазан грим и блясък в очичките без да сподели как е прекарала нощта. Това вече е истинско предателство спрямо групата. Когато сподели обаче, бдителността за грешките й, както и за неговите, се изостря до крайност. И започват едни анализи, които излишно усложняват нещата с летния флирт.

Вместо да си премине лежерно и приятно, и да си продължи или да се занули след краткотрайната почивка по естествен път, реалната опасност да се превърне в проблем още в процеса на изживяване, направо се превръща в нещо като норма.

Ето затова винаги предпочитам да ходя на море с момчетата. Те ще те разберат, ако в някакви моменти поискаш да останеш сама със себе си или да си поговориш с момичетата. Но извън тази естествена потребност, винаги ще има кого да си погушкаш, с кого да споделиш някоя лудория, винаги има с кого да се скараш, а след това да се сдобриш в комплект с помирителен подарък.

Винаги има кой да обърка пътя и да се озовете на интересно място за изследване, винаги има кой да заприказва интересни странници с шантави истории, да ви вкара в авантюристично приключение, да поправи нещо по колата, да срещне стари приятели или да се запознае с нови, с които да се посмеете от сърце и не на последно място, винаги има кой да поеме някоя и друга сметка, за която когато сме само по женски често установяваме, че ни излиза през носа.

С две думи – много обичам и харесвам жените и ще продължавам да давам мило и драго, за да заискрят в най-прекрасната си същност, но имам само една молба – да не ме канят на море в женска компания.

За да продължаваме да се обичаме все повече и повече, особено когато се видим след летните си приключения, отпочинали и почернели. С онези игриви и искрящи пламъчета в очите, разпалени от хубавите летни флиртове и преживелици.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол