Н. Кобилкина съветва: Мъжът ми вижда само недостатъците ми, чувствам се неоценена

Н. Кобилкина съветва: Мъжът ми вижда само недостатъците ми, чувствам се неоценена
Снимка: netinfo

Наталия Кобилкина

Мъжът ми вижда само недостатъците ми. Чувствам се неоценена. – каза ми тя. Беше много разстроена, сълзите се стичаха от очите й като неспиращи реки. Той никога не е доволен от мен, a aз толкова се старая.

Постоянно съм на диети, спортувам и правя всичко, за да изглеждам добре, но той повтаря, че съм дебела и че не ме иска. Чувствам се унищожена като жена, ние имаме две деца и след раждането на второто от години не правим секс. Как да върна любовта и желанието на мъжа ми и да вдигна пак моето самочувствие?

Припомнете си още от Наталия Кобилкина: Наталия Кобилкина съветва: Имах безупречна връзка, но се влюбих в друг човек

Наистина нищо не унижава толкова силно една жена както критиката от нейния мъж по отношение на нейната визия.

И нищо не унижава толкова силно един мъж както критиката за това, че той не е успешен, беден е и е мамино синче.

Обаче мъжете си позволяват да бъдат критични към своята жена само тогава, когато тя е критична към себе си и по този начин провокира това отношение от тях.

От къде идва ниската самооценка на жената?

1. Студена, изискваща и критикуваща майка.

Когато майката постоянно е недоволна от своята дъщеря с идеята, че щом я критикува накрая от нея ще излезе нещо хубаво – това е катастрафално и не работи! Момичето вярва на своята майка, влиза в позицията на жертва и през целия си живот търси спасител, който ще открие в нея истинската принцеса и ще й докаже колко прекрасна е тя. Обаче всъщност не се случва точно така. Дори най-накрая да се появи принц, ако момичето не е отработило ниската си самооценка с майка си и със самата себе си – много скоро нейният спасител се превърща в критичен тиранин.

Препоръка:

Позволи си първо да изразиш гнявът към майка си, избери някой предмет, който би олицетворявал майка ти и й кажи смело и силно: Мамо, наистина съм ти гневна! Изчакай и после стъпка по стъпка започни да изразяваш какво си насъбрала за толкова години. И накрая кажи: Мамо, ти имаш право на своето мнение, но аз избирам да вярвам, че всичко ми е наред.

Снимка: Weheartit

И скъпи дами, също бих препоръчала комуникация с майките не повече от 1-2 пъти на седмица и когато го правите в реалния живот, общувайте с любов и уважение към своите родители.

Гневът изразявайте на предмет, за да нямате неизказани чувства и емоции, и чак след това ще започнете наистина да обичате своите майки.

2. Перфекционизъм

Много жени страдат от страшна болест, която разрушава живота им и тя се нарича перфекционизъм. Перфекционистките постоянно са недоволни от себе си и искат повече и повече. Срещала съм жени, които тежат едва 45 кг. и продължават да искат да отслабнат. Или жени, които постоянно си правят пластични операции и ботокс още на 20-30 години. Това е наистина много тъжно и жалко.

Снимка: Weheartit

Препоръка:

Позволи си да се обичаш без да бъдеш перфектна. Позволи си да обичаш своето коремче, несъвършена форма на носа или краката. Обичай своите гръди такива, каквито са. Позволи си понякога да ходиш без грим и да имаш скъсан чорап. Позволи си животът и спонтаността в теб да станат по-силни от постоянния контрол и критика.

3. Негативен опит с авторитети

Много от нас сме имали силен негативен опит с нашата учителка или децата от училище и от малки сме свикнали да бъдем ”грозното патенце”.

Препоръка:

Ако някой ти е казвал в живота, че не ставаш – кажи на глас: Това е само твоето мнение! Аз ставам за много неща ... и изреди своите таланти. Не позволявай от този момент на никого да решава коя си ти! Само ти го знаеш и избираш.

Снимка: Weheartit

4. Сравняване с другите

Този начин да се смалим е много разпростронен. Ние жените имаме постоянна нужда да се сравняваме и разбира се винаги можем да намерим по-слаба, по-красива и по-секси жена, както и обратното. И самото сравнение може доста да те смаже.

Препоръка:

Напиши какво различно и особено има в теб. Не го мисли вътрешно! Напиши го. Егото ти трябва да го види и да го признае. Напиши, че много добре отваряш шампанско и с лекота танцуваш на токчета, напиши, че правиш най-хубавата баница на света и че смяташ наум трицифрени числа. Може би твоят талант е странен за другите, но ти го имаш и точно това те прави специална.

Снимка: Weheartit

Мили дами, отношението, което получавате от мъжете е само резултат на вашето мислене за самите себе си. Започни наистина да се харесваш, да се обичаш и да се възхищаваш на себе си и ще видиш как всичко в твоя живот ще започне да се променя. Повече с тази тема ще работим на семинара ”Гейши 1 - Щастлива жена”!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол