Мъжете в поли са по-плодовити

Мъжете в поли са по-плодовити
Снимка: Thinkstock

Мъжете, които носят шотландски полички, имат по-качествена сперма и следователно са по-плодовити, съобщиха шотландски учени. Информацията е предадена от БГНЕС.

Те казват, че носенето на традиционните шотландски полички без долни гащи предоставя идеална среда за развитие на спермата. За да могат тестисите да произвеждат адекватно количество сперма, температурата им трябва да е с три градуса по Целзий по-ниска от телесната температура.

Неотдавнашно изследване обаче показа, че в последните 50 години качеството на семенната течност на мъжете е намаляло. Освен това се наблюдава забележително намаляване на плодовитостта в неиндустриализирания свят.

Макар причините за това да са много и сложни, смята се, че намаляването на качеството на спермата също играе определена роля. Не е съвсем ясно защо качеството на спермата се влошава, но промените в начина на живот и увеличаването на замърсяването са възможни фактори.

Новото изследване, публикувано в "Скотиш медикъл джърнъл", предлага решение на мъжете с лошо качество на спермата.

"Носенето на шотландски килт създава идеална физиологична скротална среда, която помага за поддържане на нормална скротална температура. Известно е, че тя е благоприятна за стабилното производство на сперма и за доброто ѝ качество", заяви авторът на изследването д-р Ървин Компандж.

"Разумно е мъжете да носят шотландска поличка и да избягват панталоните поне в периода, в който планират да заченат деца", допълват авторите на изследването.

Шотландският килт е мъжка дреха, която прилича на пола с дължина до коляното. Изображения на мъже в подобен вид пола се срещат още от 17-ти век. Днес тенденцията е шотландската поличка да се носи само при специални поводи.

Според изследването има и други мотиви за връщането към шотландския килт като обичайно облекло дори извън Шотландия.

Носенето му носи силни физиологични ползи, тъй като помага на мъжете да бъдат забелязани, независимо къде се намират.

"Изследването показа, че носенето на шотландски килт дава на мъжа силно усещане за мъжественост и свобода. Много жени са привлечени от мъже в шотландска поличка", допълват учените.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти