Любoff или любов на оцеляване

Любoff или любов на оцеляване
Снимка: Thinkstock

Представяме Ви нашия нов автор Добромир Банев

Добромир Банев е роден на 30 януари 1969 г. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книгата "Еднакво различни", издадена през 2011 г. Има съвместна книга с поетесата Маргарита Петкова, която носи името "Абсурдни времена". Предстои издаване на втората му самостоятелна книга – "Хамалогия на чувствата".

Повече за него може да научите в неговата визитка в Edna.bg - тук.

Любовта днес преминава през оптичен кабел. В най-добрия случай – през Wi-Fi. Казвам го с голямо съжаление, но навсякъде в хората виждам страха да бъдат себе си и да се обичат такива, каквито са. Този страх нараства като гъба и ги прави все по-тъжни.

Докато се разхождам по улиците, виждам момичета, които приличат на повехнали жени, и момчета, които все повече приличат на момичета.

Питам се, защо не са си дали възможност да познаят страстта?

Не искам да намеря отговора в отказа да заобичат преди всичко себе си. Защото не можеш да изпитваш чувства към някого, ако не харесваш собственото си аз.

Виждам как все повече млади хора се превръщат в лоши копия на “известните”. Имитират ги, често се възприемат като техни клонинги, измислят си начин на живот, който ги прави все по-нещастни.

Наскоро във "Фейсбук" ми писа една млада жена, която ми сподели, че една от книгите ми е станала повод да срещне любовта на живота си. Друга жена. Видях се с тях на едно от литературните четения в малък столичен клуб. Бяха толкова искрено благодарни и щастливи, че чак им завидях. Поговорихме си, изпихме по чаша вино и тогава осъзнах, че всъщност любовта винаги намира начин да оцелее.

Независимо от времето, независимо от обстоятелствата. Тези две жени задаваха въпроси, смееха се и се държаха за ръце, докато аз възхитително се наслаждавах на пламъка, който блестеше в очите им. Същата вечер се прибрах вкъщи, обнадежден, че не всичко е изгубено.

Не съм от мъжете, които поучават.

Харесвам старите филми и класическите романи, но съм достатъчно реалист, за да знам, че животът се променя, а с него се менят и изразните средства. Пикасо, Дали и Дега са рисували любовта по различен начин. Но винаги, когато погледнеш платната им, знаеш, че това е любов.

Нямам против среднощните есемеси, стига те наистина да са написани до другия от сърце и от нуждата да напишеш "обичам те", без да е необходимо да бъдеш трезвен. Чувствата трябва да бъдат споделяни. Дали ще бъдат споделени, не зависи само от нас.

Страхът да бъдем себе си е унищожителен. Прави ни неуверени, а от там – все по-самотни. Самотата трябва да бъде въпрос на избор, а не даденост. Нужна е страст. Ръцете и устните ще довършат всичко останало.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти