Кои мъже гледат повече порно?

Кои мъже гледат повече порно?
Снимка: Thinkstock

Мъжете, които гледат повече порно, имат по-малък обем на мозъка, посочва ново изследване.

Учените установили намалени размери на сивото вещество при хора, гледащи редовно кадри с порно, отколкото при тези, които не се отдават на телевизионна или видео страст.

Според специалистите, това е първото доказателство за връзката между обема на мозъка и редовното гледане на материали със сексуално съдържание.

Д-р Симоне Кюн от института "Макс Планк" в Берлин, казва, че засега лекарите не могат да отговорят ясно на този въпрос.  Връзка има, но това не е доказателство дали има зависимост между намаляване на обема на мозъка и порното.

"Не е ясно, например, дали гледането на порно води до изменения в мозъка или хората, родени с мозък от определен тип, се пристрастяват към порното", допълва лекарката. Тя и нейните колеги основават изследванията си върху проследяване на влиянието на порното върху 64 мъже на възраст между 21 и 45 г., които са физически здрави.

В изследването било включено сканиране на мозъците на мъжете и наблюдение както на обема на мозъка, така и на реакцията при гледане на порно. Резултатите от изследването са публикувани в специализираното списание по психиатрия "Jama".

Други доктори, обаче, поставят под съмнение резултатите и изводите от изследването.

Прочетете още:

Дъждовни дни – перфектен секс

Часът е точно секс

Най-доброто от секса

Кое прави жените щастливи?

Секс по хороскоп

Какво говори сексуалният ни стил за нас?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти