Когато мъжът до вас е тъжен

Усмивката винаги умело ме прикрива
Снимка: sxc.hu

Оказва се, че общоприетите норми за щастие и успешни взаимоотношения не винаги се свързват с 25-часово усмихване и блажено изражение. Според ново харвардско изследване жените, чиито партньори са разстроени, се радват на по-силен съюз с тях.

Именно дамите са тези, които най-често подтикват своите мъже да споделят премеждията си, но се оказва, че силният пол не обича да показва слабост пред близкото си обкръжение.

От друга страна женската половина на човечеството почти никога не таи даден проблем в себе си, с което се стреми да получи по-голяма съпричастност и разбиране от отсрещната страна.

Американските учени споделят тезата, че мъжете, които не натоварват своите половинки с излишни драми, са по-отдадени в личните си връзки, защото държат положителното настроение на жените до тях да бъде зорко пазено от негативни емоции.

В анкетата са участвали 150 двойки, като всички те имали дългогодишна и стабилна връзка. По време на тестовете доброволците трябвало да споделят своите най-трудни и драматични периоди във взаимоотношенията с партньора си.

"Повечето дами смятат, че техните партньори винаги ще разберат (дори и да го премълчат), ако нещо в живота им не се случва както трябва, докато мъжете владеят мимикрията на чувствата доста по-умело, спестявайки редица трудни ситуации на близките си. В крайна сметка, обаче, двустранната съпричастност е най-успешният модел на поведение" допълва Шири Коен, която е изследовател от университета в Харвард.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент