Кога се чувстваме красиви?

Кога се чувстваме красиви?
Снимка: Thinkstock

Оказва се, че жените се чувстват най-красиви на 29.

Това е установило британско допитване.

Макар че мнозинството от дамите на тази възраст нямат бръчки и все още не усещат приближаването на средната възраст, увереността е основната причина жените в тази възрастова група да се чувстват красиви, следвана от влюбването и стабилната връзка.

17% от дамите на 29 години заявили, че се чувстват по-уверени без грим, отколкото с пълен грим на лицето си.

За целите на изследването, което било осъществено от козметичната марка "St. Ives", учените наблюдавали дали увереността се увеличава или намалява в зависимост от периода от седмицата. Представителките на нежния пол се чувстват най-красиви в петък, като една трета заявили, че са в най-добра форма в 10 сутринта в петък.

Над 25% споделили, че се чувстват добре по това време, защото са спали добре, а една на всеки осем казала, че се смята освежена и изпълнена с енергия. Анкетата показва още, че сънят е ключът за жените да се чувстват красиви, а близо две трети посочили, че се смятат за най-непривлекателни, когато са уморени.

Близо половината разкрили, че стресът ги кара да се чувстват непривлекателни, а 29 на сто казали, че присъствието на друга привлекателна жена ги кара да се чувстват не особено красиви.

Изследването установило още, че жените се чувстват най-красиви в естествения си вид в сватбения си ден, на ваканция и по време на бременност.

Една на всеки осем представителки на нежния пол признали, че се чувстват хубави, след като са правили секс, а 3% от дамите се чувствали най-привлекателни на работа.

Жените, които се нуждаят от стимулиране на увереността, казали, че комплиментите от приятели и от други жени са най-ефективният начин да се отърсят от съмненията в красотата си. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти