Кое куца във връзката ни

Докога така
Снимка: Thinkstock

Жените искат от мъжете да бъдат по-съпричастни към техните проблеми, а мъжете пък желаят от своята дама да е по-щедри в честотата на интимните им контакти.

Това разкриват данни от европейско проучване, цитирано от британския сайт "Dailymail.co.uk".

Редица психолози коментират, че болшинството от представителите на силния пол не биха се обърнали към семеен психотерапевт, дори и взаимоотношенията с партньорката им да граничат с постоянно неразбирателство и неудовлетворение.

Анкетата показва още, че все повече мъже в днешно време страдат от по-тежка форма на депресия и безсъние, защото не търсят съответната компетентна помощ за справяне с подобни състояния.

За разлика от мъжете, дамите са доста по-благосклонни да споделят емоционалните си тревоги със специалист, за да ги овладеят навреме.

По отношение на сексуалните проблеми в една връзка – жените отново са по-готови да се изправят срещу предразсъдъците си и да ги обсъдят заедно с човека до себе си, а мъжете по-скоро биха се държали по начин, при който все едно нищо не се е случило, заобикаляйки проблемните ситуации и нуждата от разговор по темата.

"Нашите наблюдения показват, че редица мъже смятат липсата на секс за основен двигател, подпалващ дрязгите в семейната среда, но по-късно се оказва, че има много по-сериозни и комплексни проблеми, които затормозяват взаимоотношенията с техните партньорки", допълват експертите, изготвили изследването.

Другите фактори, които са посочени като негативни за една връзка, са постоянното отсъствие от вкъщи на един от двамата съпрузи заради работните му/й задължения, а също емоционалната и физическа изолация на жената спрямо мъжа и насочването на цялото нейно внимание към децата им.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти