Ключът към женското сърце

Ключът към женското сърце
Снимка: Thinkstock

Мъжете, които се стремят да впечатлят дамите, да забравят скъпите дизайнерски дрехи. Британско изследване, цитирано от БГНЕС, установи, че обикновената тениска е ключът към женското сърце.

Бяла тениска с къси ръкави и особено ако има голяма черна буква Т отпред прави мъжа с 12% по-привлекателен, установили учените. Според тях дрехата създава илюзия за широки рамене и тънка талия, сътворявайки веобразното тяло, смятано за признак за мъжественост.

Най-добрите резултати били наблюдавани при участници, които не били в добра форма, докато привлекателността на мъжете с развито телосложение се увеличила съвсем леко.

За сметка на това привлекателността на участниците, които носели тениска с обърната буква Т, намаляла с до 12%. Причината е, че промяната на фокуса към коремната област на мъжа намалява популярността му в женските очи.

Учените изчислили, че идеалното съотношение талия-гръден кош (WCR) е между 0,7 и 0,8, при което раменете са с около 20% по-широки от бедрата.

За целите на изследването на 30 студентки на възраст между 18 и 25 години били показани пет различни форми на мъжки тела и те трябвало да оценят доколко те са привлекателни и здрави.

Всички мъже модели носели обикновена бяла тениска без Т и с буквата Т в правилно и обратно положение с различна форма и размери.

Резултатите показали, че изправената буква Т увеличава най-много възприятието за привлекателност и здраве.

"Ясно е, че вкусовете и предпочитанията са индивидуални, но тук виждаме как модата може да има скрит положителен или отрицателен ефект върху възприятието за привлекателност и здраве.

Това показва, че можете да използвате този вид оптична илюзия, която художници и модни дизайнери използват през цялото време, за да въздействат върху основната ни сензорна психология", заяви ръководителят на изследването психологът д-р Андрю Дън от университета "Нотингам Трент". 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти