Какво ще се случи със секса през 2040 година?

Какво ще се случи със секса през 2040 година?
Снимка: Thinkstock

До 2040 г. сексът като средство за размножаване ще стане отживелица, прогнозира водещ американски експерт, цитиран от в. "Дейли експрес".

Джейми Мецл - учен, автор и експерт по технологии и сигурност от Атлантическия съвет на САЩ, вярва, че прогресът в ембрионалната селекция и оплождането ин витро вещае края на зачеването по естествен път. Двете опции предоставят възможност на родителите да избират гените за поколението си, което може да помогне за изкореняването на редица заболявания.

Въвеждането на предимплантационния генетичен скрининг (PGS) през 90-те години на миналия век позволи на лекарите да изследват клетки от ембриони в начален стадий на развитие, за да установят дали те са носители на заболявания и впоследствие да бъдат отстранени.

Последвалият прогрес даде възможност на родителите да избират пола на бебето. Според Джейми Мецл в бъдеще все повече хора ще прибягват до тези две възможности за зачеване на дете.

Според него до 2040 г. въпросните методи ще бъдат още по-усъвършенствани и ще станат "норма", позволявайки на родителите да повишават интелекта на неродените си деца и да подбират ръста и теглото им.

"Тъй като предимплантационният генетичен скрининг се усъвършенства и се увеличава броят на предотвратимите заболявания, откривани чрез процедурата, в бъдеще все повече родители ще се ориентират към асистираните репродуктивни технологии за зачеването на деца. Хората ще продължат да правят секс поради редица чудесни причини, но няма да го практикуват, за да имат бебета", казва Джейми Мецл.

Експертът допълва, че повишеното търсене ще намали цената на предимплантационния генетичен скрининг и оплождането ин витро. Според него за хората ще бъде по-евтино да плащат тези цени, отколкото да осигуряват доживотно лечение на деца, родени с предотвратими генетични заболявания.

"Човешкият вид "зави зад ъгъла" в еволюционния си процес. Ембрионалната селекция е едва началото на тази трансформация. Генетично промененото ни бъдеще вече започна", казва в заключение Джейми Мецл, цитиран от БТА.

Прочетете още:

44 секс фантазии, "секс пасване" по мазнини или изневяра с приятели: какво още не знаем за секса

Сексът, от който се страхуват жените

Страстен секс след 10 години брак

Най-странните секс традиции по света

4-те секс закона, които жените признават в леглото

Идеалният секс е 20 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти