Какво да правим, ако той е изтрещял?

Какво да правим, ако той е изтрещял?
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Разбира се, че не сме били само жени на нашия самодивски ритрийт, за който ви разказах миналия път.

В деня, в който работихме с елемента огън поканихме мъж – да накладе и разпали огъня и да попадне под пръскалото на водните въпроси: защо мъжете изоставят жените?; как да си намеря подходящия мъж?; как да го задържа?; вярно ли е, че фелацио всяка сутрин заздравява брака?; способна ли е жената да върне здравия разум у мъж, който е изтрещял?... такива въпроси.

Наричам ги „водни“, защото съдържат океан от отговори, нюанси от ситуации на проявление, а огънят има право само на един пламък, преди да бъде изгасен от някое женско поливане: „ааа, не така... „,по-мекото несъгласие: „обаче има случаи когато не е точно така...“ или категоричността, с която жените вярват в силата на любовта: „ако истински го обича, нищо не може да я спре“.

Мъжът, който беше с нас е достатъчно адекватен, за да ни предупреди, че няма никаква претенция неговите отговори да са универсално валидни.

Той е от тези, които се грижат ежедневно за духовното си развитие, но без да влизат в конфликт с илюзиите на материалния свят.

Така че, колкото и да бяха универсални въпросите, които му зададохме, ние също не търсехме точен отговор, а алтернативна гледна точка  от един човек, който не разсъждава в клишета.

И така, ето няколко алтернативни отговора, от които можете да си вземете мъдрост или да ги пренебрегнете като нещо, което не се отнася до вас.

Защо мъжете изоставят жените?
- Не мога да отговоря на този въпрос. Много е индивидуално.

Добре, защо ти си изоставял жена?
- Не съм изоставял жена, разширил съм семейството си.

Как да си намеря подходящия мъж?
- Въпросът е не как да си намериш подходящия партньор, а дали си готова за него, защото нещо като каже „цък“, повече не можеш да шаваш. Подходящият партньор не ти оставя място за свобода и илюзии.

Това е и отговорът на въпроса „как да го задържа“. Няма рецепта.

Или парченцето пъзел пасва на мястото си и няма мърдане или не.  

Вярно ли е, че фелацио всяка сутрин заздравява брака?
- Зависи колко часа е ... Е, по-добре да не е всеки ден. Да има елемент на изненада. Например през ден или през няколко дни, но той да не знае точно кога, да не е някакво фиксирано.

- Способна ли е жена да върне здравия разум у мъж, който е изтрещял?
По отношение на този въпрос е важно да направя уточнение какво разбираме под „изтрещял“. 

Същият следобед, на пикник край реката, фриволният ни разговор не беше нито за децата, нито за сексапила и сутрешния секс, не си говорехме за взаимоотношенията и нюансите на въпросите, които имаме свързани с тях.

Коментирахме технологиите на бъдещето, автомобилът на Тесла, търговия на фондовата борса, развитието на пазара на недвиджими имоти, общностите, свързани с екологично земеделие, в какво има смисъл да се инвестира и в какво – не.

Мъжете обсъждахме именно в този контекст: иска ни се мъжът до нас да се вълнува от духовния си растеж, да споделя желанието ни за здрав дух в здраво тяло със здравословно хранене, йога или някакъв друг спорт и грижа за тялото, чиято цел не е единствено правене на мускули, а върви в пакет с разширяването на познанието и обогатяване.

Обаче всички бяха забелязали, че този импулс за отваряне към духовността, първоначално им се отразява кофти.

Всмисъл, хващат се за „отказа от материалното“, привличат ги теориите за конспирации, илюминати, „капаните и робството на матрицата“ в духа на това, че вече не могат да понесат работата в офиси, корпорации, не искат да поддържат играта на конкуренция и манипулациите на медиите, мениджърските трикове за увеличаване на продажби, целият този стремеж за печелене на пари, кредитите в банката, данъците на държавата, които очевидно не се оползотворяват така че да са красиви и удобни пътищата, градовете и селата, да се инвестира повече в култура и образование.

Този техен импулс, разбира се, има своите основания и има своята хубава страна като път към осъзнатост кои сме ние и какво правим в този свят. И жените, които също са усетили този стремеж на душата си могат да го понесат и да бъдат до него както са до децата си, когато те боледуват от шарка. Могат дори да се заразят от същата шарка, но кажете ми, колко време една жена може да се сдържи да седи изолирана, защото белезите от някаква болест или операция я загрозяват. Колко дълго може да носи дрехи, които са й подарени или струват 2 лева в магазина за втора ръка? Колко време може да не отиде на фризьор, кола маска и масаж?

Не дълго. За типичното градско момиче това е противоестествено.

Така че, жените в най-общия случай по-бързо преболедуват шарката, наречена „отказ от материалното“. Най-малкото, защото обичат да правят своите ритуали по новолуние.

Ако трябва да напишеш между 10 и 15 желания всеки месец, пробвай да нямаш материални и няма да успееш. Освен това писането на желания ги учи чрез опит, че е абсолютна истина – ние самите сме творци на собствената си реалност.

И окей, нека е илюзия. Но защо илюзията, наречена красив дом, цветя в саксиите и косите, миризма на ванилия в кухнята, роклята, която подчертава осанката й и на кралица, любовта, която изпитва към мъжа си и нещата, които прави за него, включително сутрешното фелацио да е приемлива и той няма нищо против, даже я почита, уважава, консумира с радост, а илюзията наречена „финансова сигурност“ да е неприемлива.

Ако всичко е илюзия, която сами създаваме с мисъл – форми, на какво основание приемаш едната, а отричаш друга?

В книгата на Ричард Бах „Илюзии“, Учителят зададе точно такъв въпрос на лирическия герой Ричард, след като той успя да ходи по вода и да потъне в пръстта, но отказа да премине през стена: „Искаш да ми кажеш, че хоризонталните илюзии за теб не са проблем, а вертикалните – са, така ли?“.

Ясно е, че основанието е само едно – убежденията, които имаме за различните илюзии. Но убеждението не се яде, не се пие, а само създава конфликт на интереси.

И когато някой мъж „изтрещи“ на тази тема, а жената е достатъчно неуверена и незряла, за да се справи бързо с този проблем, обикновено става нещастна. Посърва, обърква се нейна ли е грешката, че отношенията им се прецакват или негова. Трудно й е да се вдигне на крака сама.

Ето тези случаи имахме предвид, когато зададохме въпроса: „Какво може да направи една жена, ако мъжа й е „изтрещял“? и имахме късмета нашият мъж да бъде пределно добре запознат с контекста. Не защото подозираше за следобедният ни разговор, а защото сам е преболедувал тази „шарка на духовната осъзнатост“.

Затова и отговори: „Не мисля, че която и да е жена трябва да остане до мъжа, ако той е изтрещял“.

Най-хубавата новина е, че живеем във времена, в които жените се овластиха да следват не само женската си природа, но и духовната си същност.

И тъй като приемането и стремежа към мир и посяване на семената на красиво бъдеще е естествена част от  натюрела й, мисля че дори изтрещелите мъже няма да устискат дълго пред нейното „Искам, искам, искам, искам“, особено когато видят с очите си, че това, което тя твори е добро. Дори ако е решила да инвестира на фондовата борса. Вярвайте ми, това ще е краят на петрола. Щадящи природата технологии ще се появят и в най-затънтените кътчета на Африка, за да няма повече гладуващи майки и деца, за да има цветя и чиста вода за всички, за да няма ядрени отпадъци, за да не изчезнат пчелите, делфините и китовете. Ще се пеят песни край огньовете, ще има цветя в косите. И на всичкото отгоре – жени, които правят фелацио сутрин.

Колко трябва да си изтрещял, за да не искаш да си сред строителите на този рай. Така че, момчета (знам, че ме четете), карантината свърши, запретвайте ръкави и работете за нейното „искам“.

Нямате друг шанс. Не и на тази планета.

Нищо, че е на свободния избор.

Прочети още от Михаела Петрова в Edna.bg:

Домакиня без ДДС

Деца на времето си – новите семейства, индивиди и оргазми дори

Семейство, в което всичко е наред

Има и такива мъже

Любов моя, моля те, не прави всичко за мен

Млъкни и ме гледай в очите

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти