Как може да се отървете от няколко килограма само за седмица?

Как може да се отървете от няколко килограма само за седмица?
Снимка: Weheartit

Да се отървете от излишните 5 килограма за седмица е голямо предизвикателство и може да бъде дори опасна задача, ако не се отнесете по отговорен и здравословен начин към тялото си.

Специалистите съветват да го караме по-бавно и да започнем със свалянето на килограм или два на седмица, което е доста по-постижима цел, особено с правилния подход.

Освен упражнения, движение и здравословно хранене, има още няколко трика, които ще ви помогнат да влезете във форма по-бързо. Ето кои са те!

Намалете приема на калории

Тук трябва да внимавате много, следете дневния прием на калории, но не го снижавайте твърде много и твърде рязко. Хапвайте храни, богати на фибри и с ниско съдържание на калории. Плодовете и зеленчуците също са отличен избор.

Разпределете храненията си на по малки порции, но по-често и избягвайте пърженото и мазните храни.

Пийте много вода

Като казахме да пиете много вода, имахме предвид много ама много вода. Тя гори калориите, хидратира, дава енергия и всичко в тялото ни работи по-добре, когато я има. Не се опитвайте да я заменяте с други напитки като кафета и безалкохолни. Водата си е вода и е най-полезна в чист и натурален вид.

Внимавайте какво похапвате

Най-важното е да следите с какви малки изкушения задоволявате апетита си. Междинните хранения са огромния подводен камък при всички диети. Заменете чипса и шоколада с плодове, хумус и ядки.

Приготвяйте си обяд сами

Не се доверявайте на храните, които обядвате набързичко, когато сте на работа. По-добре вечерта си пригответе вкусен и полезен обяд и си вземете плодове за кризисни ситуации на глад.

Започнете в неделя

Проучвания показват, че диетата ви ще бъде много успешна, ако я започнете в неделя, а не в понеделник. Така успехът ви е по-гарантиран, защото всички знаем, че понеделник винаги ни се струва като доста абстрактно понятие. Опитайте да започнете промяната час по-скоро, а не да отлагате.

Прочетете още:

Няколко лесни упражнения за здрави стави

Хранене за красива кожа

Как да се справим с жегата?

Как да засилим имунната си система?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти