Изневяра, но насън: какво означава това за връзката ти и трябва ли да се притесняваш?

Това да сънуваш как ти изневеряват или самият ти изневеряваш може да бъде наистина тревожно и наситено усещане. Докато сънуваме и все още не знаем, че всичко е плод на подсъзнанието и въображението ни, емоциите ни връхлитат и не можем да се отървем напълно от тях дори след като сме се събудили.

Недейте да изпадайте в параноя, ако сънувате нещо такова. Вместо това приемете съня си като сигнал за нещо важно, което се случва и което може би ви убягва в отношенията с половинката ви. Подсъзнанието ви се опитва да ви каже нещо, което не означава непременно “Искаш да изневериш” или “Изневеряват ти.” Всъщност тези сънища може да нямат много общо с действителна изневяра.

изневяра
Снимка: iStock

Сънищата за секс или целуване на хора, различни от вашия партньор, са изключително чести и нормални“, казва Дейвид Хелфанд, психолог и терапевт за двойки в LifeWise.

Голямо проучване през 2022 г., проведено от Amerisleep, установява, че приблизително една трета от жените са сънували през последната година как техният партньор им изневерява.

Няма нищо притеснително, когато отвреме-навреме сънувате нещо подобно, но ако сънят се повтаря често, може би трябва да се вслушате в това, което той иска да ви каже. Ето какво е мнението на терапевтите за онези сънища за изневяра, които се повтарят:

За какво ни предупреждават сънищата за изневяра?

Експертите казват, че сънищата за изневяра обикновено не трябва да са причина за тревога, тъй като те често са израз на натрупан през деня стрес.

Огромни са шансовете да сънувате нещо такова и бързо да го забравите. Може дори да искате да споделите за “изневярата” на партньора си и, ако сте достатъчно широко скроени, да се посмеете на този сън. Това е добра индикация, че сънят не означава нищо кой знае какво. 

изневяра
Снимка: iStock

Ако обаче чувствате вина или притеснение - това е тревожен знак. Поговорете честно и открито с партньора си относно това какво се случва в мислите ви и може би ще получите утеха. Ако иска да ви изслуша и заедно с вас да намери решение, връзката ви със сигурност трябва да бъде съхранена.

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти