Какво се случва, когато се влюбим

Истината за любовта
Снимка: netinfo

Срещата с "правилния човек" предизвиква толкова мощна вълна от енергия, че започвате да гледате на света с нови очи. В началната фаза на влюбване се намирате в друго измерение.

"Сърцето и умът ви живеят самостоятелен живот и са изолирани от всичко и всички. Това е познатото усещане за "празна глава", в която единствените мисли водят до него или нея и до желанието да бъдем заедно", казва проф. Фабрицио Куатрини, сексолог и президент на института по сексология в Рим.

В тези дни и месеци, когато сърцето тупти до пръсване, виждате реалността с други очи.

"Влюбените гледат на живота свръх положително и съвсем несъзнателно се заблуждават един друг, като изключват каквито и да били възможни недостатъци у другия", допълва ученият. В този период на т.нар. "заблуждаване" мъжете са тези, които са по-склонни да се представят за нещо много по-различно от реалното и напук на всеобщото схващане се оказва, че са и по-добри в това от жените.

Дамите доста по-лесно правят компромиси с характера си и са много по-склонни да се променят. В периода "розови очила" дори изолираме подозрението от съзнанието си, то просто не съществува.

"Точно както при схемата с наркотиците, в един момент, най-много след година, нивото на хормоните се връща към обичайното и опиянението от любовта отива към своя естествен край. Тогава всъщност започва реалното знание за това, в какво ще се превърне истинската ни любов", продължава проф. Куатрини.

Това е и момент, свързан с първата голяма криза, защото на практика вие виждате партньора си за пръв път реално и често разбирате, че не го познавате или че той е променен. Този етап на взаимни обвинения е много деликатен. Никой от двамата не е виновен, но всеки от тях се чувства засегнат от сигналите на действителността.

Накратко влюбването е като добро предястие. Опитвате вкус, които стимулира сетивата, направо сте омагьосани и фантазията ви е готова да поръча следващата порция. В края на емоционалния обяд, идва сметката, която ви връща към реалността. Ако решите да я платите, имате шансове да продължите заедно като двойка.

След минута - Портрет на съвършенството
Мисълта за него или нея се инсталира в ума. Започва проекция на нашите мечти - вече сме сигурни, че другият е идеален и подходящ.

След пет месеца - Силни и безстрашни
Страстта достига максималната си точка. В компанията на партньора времето започва да минава неусетно, нямаме никаква нужда от околните. Кипим от енергия, всеки проблем изглежда решим, не се страхуваме от нищо.

След година - Любов
Това е най-критичният период, двойката е готова да премине към следващия етап - любовта. Много мъже и жени обаче бъркат края на връзката с края на еуфоричното чувство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти