Добра новина за необвързаните: във връзка се дебелее повече!

килограми връзка
Снимка: 20th Century Fox

Необвързаните сред вас имат с 1 причина по-малко да се оплакват: хората във връзка качват повече килограми.

До този извод стигнаха изследователи от Университета Куинсленд в Австралия, които анализираха данни, събирани в продължение на 10 години от над 15 хил. души. Така учените откриха, че двойките, които се чувстват щастливи във връзката си, тежат със средно около 5.8 кг повече от необвързаните. Резултатите от изследването също показват, че на година обвързаните трупат средно около 1.8 кг.

От друга страна, проучването сочи, че хората, които се намират във връзка, имат цялостно по-здравословни навици и пушат по-малко, хапват по-малко бърза храна и повече плодове и зеленчуци. Въпреки това обаче, по-голяма част от двойките качват повече килограми по време на връзката си и са по-склонни към наднормено тегло.

Становището се потвърждава и от още едно изследване. Южният методистки университет в Далас проследява близо 200 младоженци в продължение на 4 години, стигайки до същия извод.

Изследователят Андреа Мелтцър казва: „Удовлетворението обикновено се асоциира с качване на тегло. Партньорите, които са по-задоволени, са склонни към трупане на повече килограми, а онези, които не са толкова доволни, качват по-малко.“

С други думи, колкото по-щастлива си в своите отношения с партньора, толкова по-вероятно е да станеш по-закръглена. Но ако си обвързана и кантарът вече ти показва по-голямо число, не съжалявай – това в най-добрия случай означава, че просто носиш няколко килограма повече щастие!

килограми връзка
Снимка: 20th Century Fox

банери нови
Снимка: Edna

банери нови
Снимка: Edna

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти