Да си намериш партньор за осем минути

Действайте бързо и ефективно
Снимка: Getty/Guliver

Днес искаме да ви предизвикаме – разходете се из офиса и попитайте някои от вашите колеги за най-интересните им истории от ходене по срещи. Може би ще се посмеете добре и ще получите полезни съвети. Ние също сме ви приготвили история – или по-точно 10.

Представете си, че сте в приятно заведение и на масата ви сядат последователно 10 необвързани мъже. Те са различни: красиви, умни, нескопосани, дърдорковци, със страхотно излъчване, работохолици, с неустоима усмивка, разказващи увлекателни истории или задаващи интересни въпроси.

С всеки от тях имате право да поговорите осем минути, а после да изберете с кого желаете да се видите на истинска първа среща.

Отскоро в България сe организират т.нар. бързи срещи (Speed Dating). По време на тези събития равен брой необвързани мъже и жени се събират в дадено заведение. Всяка жена има право да се срещне с представителите от другия пол за пет или осем минути, а след това на специално картонче се записват впечатленията от срещите и с кого бихте искали да излезете пак.

След края на събитието организаторите събират картончетата и разменят координати там, където има взаимен интерес за следваща среща.

Не вярваме да ви изненадаме с факта, че форматът Speed Dating възниква в САЩ. Постепенно идеята завладява Австралия, Европа, Южна Америка и Азия, а в момента е с мащабите на епидемия – събитията се организират в почти всички големи градове по света. Speed Dating стъпва у нас малко повече от 10 години след създаването си отвъд океана.

Защо Speed Dating се харесва?
Бързите срещи ви дават възможност за кратко време да се запознаете с много нови хора. Всичко е на живо и никой не може да се скрие зад "профила" си в интернет. Освен това не ви се налага да прекарате два часа с досаден тип.

За какво трябва да внимавате?
Преди срещата нямате никаква информация за хората, с които ще се запознаете, така че стискайте палци да дойдат симпатични персонажи.

В България Speed Dating се провежда няколко пъти в месеца. Различните събития са насочени към хора от разнообразни възрастови групи. Можете да потърсите подходяща за вас дата на www.SpeedDating3.com. Отскоро се организира и една разновидност на бързите срещи – събития по интереси за хора, които обичат животни, изкуство, пътувания и четене.

В световен мащаб разнообразието от Speed Dating мероприятия е наистина голямо. Те често се използват за срещи между работодатели и търсещи работа или за запознанство между всички първокурсници в даден университет. Различни браншови организации осъществяват по този начин контакт между компаниите в сектора.

В САЩ Speed Dating вече среща и стартиращи предприемачи с инвеститори. Ако сте фенове на формата и се разтърсите, ще намерите Speed Dating с почитатели на теми като "Междузвездни войни", блондинки или вицове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти