Колко е идеалното време за секс

13 минути секс
Снимка: netinfo

Оказва се, че онези многочасови страстни нощи, за които мечтаят жените, а мъжете се опитват да им ги осигурят, нямат нищо общо с реалността. Според екип от американски лекари, най-добрият секс продължава от 7 до 13 минути. Учените са на мнение, че ''дори само 3 минути са достатъчни за получаване на удовлетворение'' от интимния контакт.

В проведената анкета са участвали няколко хиляди души, за да определят колко е за тях идеалната продължителност на сексуалния акт. Резултатите, публикувани в изданието Тhe Journal of Sexual Medicine, сочат като най-чест отговор този в диапазона между 7 и 13 минути.

Сексът, който продължава от 3 до 7 минути, бил назован като ''адекватен'', този под 3 минути като ''твърде бърз'', а актът над 13 минути - за ''прекалено дълъг''.

С това изследване щатските експерти развенчават мита, че добрият секс задължително трябва да е и дълъг:

''Във фантазиите моделът за мъжката сексуалност са големи пениси, твърда като камък ерекция и полова активност, която продължава през цялата нощ. Ние виждаме това в киното, четем го в книгите. Ето защо все още много мъже и жени вярват в тази утопия. В нашето проучване обаче ние получихме резултати на реалния, а не на въображаемия модел на сексуалността'', обобщава д-р Ерик Корти, който е един от медиците, провели научния експеримент.

Според лекарите, познаването на този реален модел ще е от полза за лечението на хора със сексуални затруднения, а в по-широкия смисъл той ще допринесе за намаляване на случаите, в които възникват полови дисфункции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти